Moderaterna största hotet mot Norrbotniabanan

Moderaterna största hotet mot Norrbotniabanan. De har sagt att de inte ska bygga något för höghastighetståg och Botniabanan är byggd för 250 km i timmen vilket räknas som höghastighet, men det är inte de typerna av banor där man köra 350 km i timmen. Ådalsbanan där fanns ett avtal med staten och Botniabanegruppen som förhandlade med staten om Botniabanan. Det avtalet gav den moderatledda regeringen fan i att bygga för en bana lämpad för 250km. Den snålades in och som gjorde att den måste byggas om.

Att moderaterna är emot järnvägssatsningar är inte heller någon nyhet. Det förvånar inte mig att Kristdemokraterna kör på samma linje som moderaterna i denna fråga även om det nu visar att det är stor skillnad mellan dem i budget. Däremot är det märkligt att den nya Liberala ledaren Nyamko Sabuni säger att hon vill att moderatledaren ska vara med på snabbtågsbanor.

Då går hon ifrån januariöverenskommelsen men även deras landsmöte som har ett beslut om att Norrbotniabanan ska byggas. Det är på tiden att Peder Westerberg gruppledare i Umeå säger ifrån då de var motionärer om Norrbotniabanan om jag förstått det rätt. Det står inte i Januariöverenskommelsen något om att något annat parti ska ha veto mot den överenskommelsen. Man får tolka Liberalerna att de inte vill stå fast vid Januariöverenskommelsen och att de lämnar veto till moderaterna.

Inte förvånande för hon är inte lika stark som Björklund var då han sa aldrig en regering som är beroende av Sverigedemokraterna. Det gäller att ta reda på hon vill för då behöver vi inte stå fast med slopande av värnskatten som var Liberalernas krav i en överenskommelse. Hon kan driva fram ett nyval och då tar hon risken att åka ur riksdagen. Hon kan man nog inte lita på som man göra med Annie Lööf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.