Nu är det klarlagt att den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj förgiftades med ett nervgift

Så kommer då sanningen fram att ryska oppositionspolitiken Aleksej Navalnyj blev förgiftad av ett nervgift. Det är i och för sig inte allas förvånande att sånt händer Ryssland. Det tror i alla fall jag att det här kommer ytterst från ledningen i Ryssland. Vad som förvånade mig är att de släppte honom till Tyskland. Det sägs att det var Finlands president och Merkel som gjorde att han kunde hämtas och skickas till Tyskland. Det är på ett sätt lite konstigt för nog måste man väl ändå kunde ana att tyskarna skulle finna vad han var förgiftad av och som vanligt var det ett nervgift.

Jag lägger här ut två artiklar från Omni som handlar om förgiftningarna och de följer här.
”Tester visar ”otvetydiga bevis” på att ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj blev förgiftad med ett nervgift som tillhör gruppen Novitjok, rapporterar AFP med hänvisning till tyska regeringen.

Det är samma typ av gift som den ryske ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter utsattes för 2018.
Navalnyj flögs till tyska huvudstaden Berlin för behandling 22 augusti. Han kollapsade efter en flygresa till sibiriska staden Omsk och hans familj och supportrar tror att han blev förgiftad.

Tillståndet för ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj fortsätter att förbättras, men det är ännu för tidigt att säga något om långsiktiga konsekvenser, meddelar sjukhuset Charité i Berlin.

Han vårdas fortfarande i respirator på sjukhusets intensivvårdsavdelning dit han flögs efter att först varit inlagd på sjukhus i sibiriska Omsk.
Tyska regeringen meddelade tidigare i dag att tester utförda av en specialgrupp inom Tysklands militär bekräftar att Navalnyj blev förgiftad med nervgift av typen Novitjok” slut citat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.