USA som land fattig som kyrkråttorna en BNP som är lika dålig som Grekland, Italien och Japan

Det är enorma problem i USA ekonomiskt. Statsskulden har blivit enorm. Det är bara ett fåtal länder som har lika stor statsskuld som USA och det är att den är större än BNP. Länder som ligger i samma klass är Grekland, Italien, Japan. Men som jag uppfattar det så är det utåt inga större diskussioner om detta men varför och hur tillåter man detta. Orsaken är ganska enkel att USA har för låga skatter i förhållande till utgifterna eller för höga utgifter. Jag tycker det är märkligt för vi minns vilket liv det var inom EU om Grekland och Italiens statsskuld. Det här borde man tvinga USA att göra något åt. Hur kan Donald Trump men även många andra säga att USAs ekonomi går bra när man inte säger samma sak som man gjorde om Grekland. Jag tycker att USA är ett fattigt land även om det finns många amerikaner som har enorma förmögenheter. Dessutom har USA ingen eller mycket lite välfärd. Risken finns att med detta enorma budgetunderskott att ekonomin havererar och då blir det problem i hela värden som det blev en gång tidigare för bra många år sedan. Europa måste bli mindre beroende av USA än man är nu. Man ska inte kunna få låna så mycket som man gör och Corona pengar är egentligen bara monopol pengar.

Så här skriver Omni om USA och dess BNP
USA:s statsskuld väntas växa sig större än landets ekonomi nästa år – en milstolpe som inte har inträffat sedan andra världskriget. Det rapporterar Wall Street Journal.

Kongressens budgetkontor meddelade på onsdagen att skuldnivån beräknas bli minst lika hög som USA:s samlade BNP under 2021. USA kan därmed sälla sig till en handfull länder med större statsskulder än BNP, däribland Japan, Italien och Grekland.

Enligt WSJ kan den skenande skulden i hög grad förklaras av coronapandemin, som lett till sjunkande skatteintäkter, kraftiga BNP-ras och historiska stimulanspaket. Slut citat från Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.