Vad Donald Trump sagt om rasism och stupade amerikanska soldater

Jag lägger här ut två artiklar om Trump och rasism samt stupade amerikaner. Eftersom det inte går att dela artikeln på samma sätt som man gör på Facebook eller så kan jag inte det.
Artikel om Donald Trump och hans rasism i Omni

Donald Trump hade för vana att fälla rasistiska och nedlåtande kommentarer om svarta, men har desto större beundran för Rysslands president Vladimir Putin. Det skriver hans tidigare advokat Michael Cohen i sin nya bok, enligt New York Times.

Enligt Cohen ska Trump bland annat ha varit negativ till Nelson Mandela och haft en generell uppfattning om att svarta inte kan leda ett land.
– Säg ett land som styrs av en svart person som inte är ett skitland, påstås Trump ha sagt.

Cohen och Trump avslutade sitt samarbete i samband med att Cohen åtalades för bland annat korruption. Vita husets pressekreterare Kayleigh McEnany förnekar alla anklagelser.

– Michael Cohen är en dömd brottsling som förlorat sin advokatlicens. Han har förlorat all trovärdighet och man blir inte förvånad över att se hans senaste försök att tjäna pengar på sina lögner.

Artikel om Trump och stupade amerikaner från Omni

The Atlantics uppmärksammade reportage om Donald Trumps hån av stupade amerikanska soldater var bara ”toppen på isberget”. Det säger tidningens chefredaktör Jeffrey Goldberg till CNN.
– Jag förväntar mig mer rapportering om det här och om nya uppgifter under de kommande dagarna och veckorna, säger Goldberg, som skrev artikeln.

Trump har förnekat uppgifterna som framkommer i texten, bland annat att han skulle ha kallat döda amerikaner ”förlorare”. Tidningen har fått kritik för användningen av anonyma källor.
– Vi måste ha anonyma källor, särskilt i ett klimat där presidenten aktivt försöker skrämma, säger Goldberg.slut citat från Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.