Kriminalitet som utförs av så kallade släktnätverk i Sverige ökar

Nu är det de kriminella nätverken som är högst på medias dagordning. Det verkar dock som om polisen har viss koll på dem och vad de sysslar med. Det är flera poliser med höga befattningar som uttalat sig den senaste veckan men som inte fått så stort mediautrymme är att det är inte bara straff som ska till. Man menar att det här måste göras tillsammans med skola, socialtjänst med mera som ligger hos kommun för att man måste hindra nyrekryteringen även om det rör sig så kallade klaner eller slätnätverk.

Så här skriver Omni om nätverken
Den kriminalitet som utförs av så kallade släktnätverk i Sverige ”växer sig allt starkare och är systemhotande”. Det säger Linda H Staaf, chef på underrättelseavdelningen på polisens nationella operativa avdelning (Noa), till Aftonbladet.

– Den hotar den svenska staten, fortsätter hon.
I Ekots lördagsintervju i helgen sa vice rikspolischef Mats Löfving att grupperna, som är minst ett 40-tal till antalet, ”tar sig in i det politiska livet” och försöker påverka styrningen av Sverige på olika nivåer. Staaf vill inte kommentera vilken information uttalandet baseras på, men säger till Ekot att att nätverken har ”möjliggörare i etablerade lagliga verksamheter i samhället”. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.