Farsen Trump fortsätter, frun säger erkänn förlusten, kommer han att lämna USA, lögnerna och duperingen fortsätter mm.

Nu händer det saker igen i USA. Jag kommer att lägga ut några artiklar som har att göra med Trump. Här kommer en av dem och de är från Omni och den här handlar om att hans fru uppmanat honom att avgå.

Donald Trumps fru Melania Trump har uppmanat presidenten att erkänna sig besegrad i presidentvalet, enligt källuppgifter till CNN. Den första damen har dock ännu inte officiellt kommenterat valresultatet.
Allt fler personer nära Trump har uppmanat honom att acceptera valresultatet. Tidigare i dag sa två källor till samma kanal att hans svärson och nära rådgivare Jared Kushner har gått fram med samma budskap.
Till ABC News säger en av Trumps kampanjarbetare att det just nu är en ”fruktansvärd känsla”. Men flera källor säger till kanalen att allt fler inser att Joe Biden har vunnit valet.
New York Times har pratat med källor som säger att Trumps stab är utmattad och nu fokuserar på vad presidenten skulle kunna peka på som framgångar under sin tid vid makten, om han väljer att medge förlusten.

Så kommer den andra artikeln från Omni och den handlar om att man tror att han kommer att lämna landet

Det finns en risk att Donald Trump lämnar USA, säger Timothy Snyder, historieprofessor vid Yale, i en intervju med Channel 4.
– Han har politiska och ekonomiska skulder och riskerar åtal för flera brottsmisstankar, vad händer sen? Jag tror att han kan göra något som förvånar många människor, som att lämna landet, säger Snyder.
Även brigadgeneral Peter Zwack tror att den risken finns. Han skriver i Politico att Trump själv sagt att han kanske måste lämna USA om han förlorar valet.
”Utifrån de personlighetsdrag vi tidigare har sett från Trump i olika lägen och sett till hans nuvarande situation – för mig verkar det finns en flyktrisk kring Trump”, skriver Zwack.
Snyder tror inte heller att det kommer ett tal där Trump erkänner sig besegrad. Ett av problemen med det är att många av presidentens supportrar kan fortsätta tro på hans ogrundade påståenden om att valet var riggat, enligt Snyder.

Här kommer en tredje artikel från Omni om Trump
Presidenter som lämnar Vita huset brukar försvinna bort från offentligheten och in i skuggorna. Det kommer knappast att hända för Donald Trump, skriver The Atlantic när de blickar framåt.
Trump lär fortsätta att ringa in till sina favorit-tv-kanaler, han kommer att använda Twitter för att kommentera Joe Bidens insats som president och kanske startar han en ny medieplattform där han öppnar för att försöka bli återvald igen 2024.
– Han kommer inte att ligga lågt. Han kommer att blåsa i hundvisslan för att engagera sin MAGA-armé, säger Trumps tidigare advokat Michael Cohen, som med ”MAGA” syftar på Trumps slogan ”Make America great again”.
Men, skriver The Atlantic, en stor del av Trumps återgång till det normala livet kan också bli att kämpa mot mängder av juridiska utredningar av hans affärsverksamheter.

Jag tar också en fjärde och den handlar om de lögner och dessinformation som Trump sprider och det ser ut som om han vill få till ett riktigt kaos.

Den mest intensiva desinformationskampanjen i USA:s historia pågår just nu på internet. Det säger Alex Stamos, som är Facebooks tidigare säkerhetschef och i dag chef för Stanford Internet Observatory, till NPR.

Många grupper på sociala medier sprider uppgifter om valfusk, trots att det inte finns några bevis för det. Flera av grupperna har även tidigare använts för att sprida felaktiga uppgifter, vilket innebär att samma infrastruktur används den här gången, enligt Melissa Ryan som har forskat på desinformation.

Men det är Donald Trump själv som styr kampanjen. Tre av de fyra mest virala inläggen på Facebook under det senaste dygnet är presidentens egna ord om valfusk.

Alberto Gonzales, som var USA:s justitieminister under George W Bush, menar att ett uttalande från Trump där han erkänner sig besegrad skulle göra mycket för att lugna ner invånarna och dessutom stärka presidentens anseende.
– Det skulle skicka en enorm signal, säger Gonzales.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.