Samma uttryck som på spåret Vart är Liberalerna på väg

Liberalerna med sin nya partiledare attraherar inte väljarna enligt Novus undersökning. Det hamnar nu på det lägsta förtroendet 2,7% sedan januari 2019. Jag är inte alls förvånad för de fick mer eller mindre enbart vara ett stödparti till moderaterna. Där var sänkta skatter det viktigaste och tappade man säkert bort de socialliberala idéerna om välfärden. Det verkar också som de inte fick betalt av oppinionen för deras politik när det gällde invandrar och flyktingfrågorna. Däremot fick man under alliansregeringen endast fram vad de ville i skolfrågorna. Man kallade sig också enbart alliansen och de frågor man var eniga om. Jag tror inte den nuvarande partiledaren är en person som kan lyfta partiet trots att de fick igenom förslaget om kraftigt sänka skatter i januariöverenskommelsen. Jag tror de hade vunnit på om man haft välfärdsfrågorna på dagordningen.

Man kan också se att de saknar lokala och regionala ledare som kan lyfta partiet. Jag tror att de kommer att ha mycket svårt att klara sig kvar i Riksdagen vid valet 2022. När jag hade skrivit bloggen färdigt gick jag till dörren och hämtade dagens VK så slog jag upp ledarsidan och läste vad Petter Bergner skrivit men måste däremot förlänga bloggen. Jag ska inte lägga in hans inlägg här men jag säger att han har skrivit samma saker som jag skulle ha skrivit. Ta och läs Petter Bergners på ledarsidan. Jag tror dessutom att här i Umeå är det samma sak att Westerberg även suttit för hårt i Ågrens knä och hans ständiga uttryck att hans uppfattning. Under lång tid säg 70 talet och framåt med bland annat Lennart Strömsten var det ett givande samarbete med oss om barnomsorgens utbyggnad, kvinnornas övergång till arbetslivet och inte minst kulturens betydelse för ett växande samhälle.

Det går inte att lita på L på samma sätt som förut och Bergner tog upp två saker nämligen hallarna på Nolia och Guitars som jag uppfattade att L stod bakom men det var viktigare med Lundabron, Gästhamn, ställplatser för husbilar och några andra frågor, som de flesta inte är till för Umeås skattebetalare. Tack Petter Bergner för att du till 100% gjort en beskrivning av Liberalerna lokalt i Umeå och tror mycket av det går att översätta till regionen. Jag måste även tillägga att under Lennart Degerlidens tid gick det att finna lösningar med honom enligt Margot Wikström och jag hade inga problem med detta när det gällde Britt-Marie Lövgren. Jag tror att bildandet av Alliansen har varit det som FP/L lidit mest av. Jag tycker även att det vore på sin plats att Peder Westerberg tar reda på vilka lagar som gäller även för digitala fullmäktigemöten med fullt antal ledamöter. Riksdagen som exempel tror jag inte får ha digitala möten utan där gäller utglesning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.