Vänsterpartiet ingenting att lita på

Ja det har det egentligen aldrig gått att göra. Det beror mest på att det är ett kommunistiskt parti i grund och botten. De har sagt att de ska göra en misstroendeförklaring om regeringen lägger fram Las utredningen till beslut. Det kommer inte att ske för meningen har hela tiden varit att man ska överlåta detta till parterna på arbetsmarknaden. Nu finns ett brett avtala mellan PTK, IF Metall ovh Svenska kommunalarbetare förbundet. De två sist uppräknade har lite drygt 60 % av LO kollektivet bakom sig. Trots avtalen hotar man än en gång om ett misstroende mot regeringen och då blir det ingenting av LAS utredningen. Ändå säger man att man skall rikta ett misstroende mot regeringen. Man kan inte säga annat än att de går inte att lita på. Jag har själv varit förhandlare inom Byggnads och tycker det är mycket konstigt att inte Byggnads hoppar på uppgörelsen. När det gäller turordningen och saklig grund upplevde inte jag att det någonsin var några problem. Hade man en gemensam turordning och hade företaget för lite jobb så gick vi ifrån turordningen om det behövdes en murare bland arbetsstyrkan och han stod sist på turordningen gjorde man avsteg. Undantaget fanns sakliga skäl för då det behövdes alla yrkesgrupper. Var det personliga problem försökte man alltid att lösa detta i de lokala förhandlingarna. Vore jag aktiv nu skulle jag föreslå att Byggnads gick med i avtalet för det viktigaste kompetensfelen i avtalet är bra och det andra har man alltid fixat.

Vänsterpartiet accepterar inte den Svenska modellen. På annat sätt kan man inte säga när de håller fast vid att de tänker fälla regeringen. Sedan metall och kommunal anslöts till det avtala som slutits mellan PTK och Svenskt Näringsliv efter att man gjort vissa revideringar när de två parterna kommit med i avtalet. Nuvarande parter på arbetsmarknaden har då en mycket stor majoritet som står bakom avtalet som nu stadsfästas av regeringen. Jag tycker att vänstern mer och mer gått tillbaka till att vara ett kommunistiskt parti.

Historien har väl visat att kommunister och extremhögern har gått hand i hand i många andra länder och är nu beredd att göra det även i Sverige där även M och KD ansluter sig. Riktar man ett misstroende blir det en ny extrem situation där vi befinner oss mitt i en pandemi när landet måste styras. Vänsterpartiet har inte fattat att det är inte utredningens förslag som läggs utan ett avtal som är bundet av en stor majoritet av facket är nöjda med det avtal som slutits. Jag konstaterar att vänsterpartiet vill ha en moderatledd regering och där sverigedemokraterna kommer att sitta med eller att de ska ha inflytande på politikens innehåll. Vänsterpartiet kanske ska ingå i den för jag hoppas och tror att Socialdemokraterna aldrig mer kommer att vara beroende av vänsterpartiet/kommunisterna. Jag även svårt att tro att moderaterna går emot ett avtal som Svenskt Näringsliv tecknat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.