Stockholmarna sköter inte reglerna från FHM säger deras sjukvårdsdirektör

Stockholm klarar inte av att sköta sig och inte heller följa de regler och rekommendationer som kommit från Folkhälsomyndigheten. Det här har vi som bor ute i landet sett. Nu slår det hårt igen mot huvudstaden och kommunerna runt den utan det är hela regionen och nu har hälso och sjukvårdsregionens direktör Björn Eriksson reagerat. Man undrar ju vilken planering regionen själv hade för en pandemi när man fick så höga dödstal. Det känns som om man från politiken inte före detta hade avsatt tillräckligt med pengar till vården och vårdpersonalen. Det var även brister i skyddsutrustning. Jag ser bara att vi i Västerbotten inte haft samma hårda slag mot vad som kallats äldrevården. Det gäller att det finns inte bra samarbete mellan kommunerna och Regionen.

Så här skriver Omni sammanfattnings vis om det som händer i Region Stockholm.
Region Stockholm vädjar till Socialstyrelsen om hjälp med anledning av att coronapandemin återigen slagit hårt mot huvudstadsregionen.
– Vi stockholmare har trängts för mycket och haft för många kontakter utanför hushållet. Det här fungerar just nu för att vårdpersonal återigen gör fantastiska insatser. Men det här håller inte i längden, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson på en pressträff.

I nuläget intensivvårdas 83 personer i regionen, vilket motsvarar i princip samtliga iva-platser länet normalt har.
– Nu får det vara nog. Det kan inte vara värt det här för att ha after work och trängas för julklappshopping och ses över adventsfika. Konsekvenserna blir fruktansvärda. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.