Stockholm ser ut att ha det jobbigast av alla när det gäller covid pandemin

Stockholm har det jobbigt när det gäller sjukvården. I går efterlyste sjukvårdsdirektören hjälp från andra regioner för att klara av situationen i Region Stockholm. Hörde alldeles nyss i riksdagens frågestund att man i en kommun i Stockholm och tror att det var i Huddinge som fått stora pengar från Regeringen och då sas det att moderaterna skulle använda en del av pengarna till skattesänkningar.

Det kan väl inte vara möjligt att kommuner som får bidrag från staten till att sänka skatterna. Här måste samma regler gälla som för företag att man ska inte ha bidrag om det inte behövs. När det så gäller region Stockholm så är de flesta lågskattekommuner och mycket som är lagt ut på entreprenad och då styr man självklart inte de privata entreprenörerna utan de gör bara vad de lämnat anbud på.

Region Stockholm har väl satt ut en del sjukvård på entrepenad och då blir det jobbigt att Corona patienter ska komma till sjukvården och det skapar en ohållbar sits. I Stockholmsregionen har det varit mycket deltider och få som haft tillsvidareanställningar och heltider. Jag tror och är säker på att Stockholm man har mycket att göra när de gäller de anställdas arbetsförhållanden och så blir det oavsett om man driver verksamheterna i egen regi eller upphandlar verksamheten om man väljer skattesänkningar som den viktigaste frågan före att satsa på välfärden. Nu är det lite olika styrelser i kommunerna men regionen styrs i alla fall av Moderaterna.

Så här skrivet Omni om läget i Stockholm.
Coronaläget i Stockholm är ”mycket allvarligt” just nu – och den stora smittökningen tyder på att belastningen på vården kommer hålla i sig, säger Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, till SVT:s Morgonstudion.
– Vi hoppas ju att det ska klinga av, men mycket tyder på att vi får jättetuffa helger: jul, nyår och trettonhelgen kan vara hårt belastade i vården.

I går slog regionen larm om att 99 procent av intensivvårdsplatserna är fyllda för första gången under pandemin. Eriksson säger i intervjun att man gör precis allt man kan för att alla invånare trots det ansträngda läget ska få den vård de behöver. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.