Vi kommer säkert att påverkas av Brexit men sämst blir det säkert för Britterna

Nu blir det tror jag ett Brexit utan avtal. Jag undrar om företagen har varit förberedda på detta och om det någonsin var information inför valet om vad som kan hända om det inte blir något avtal. Sverige har många företag som exporterar till Storbritannien och man vet nog inte vilka tullar det kommer att bli. Så ett inslag i går på TV hur fiskarna hoppades på det kustnära fisket som de menar har försvunnit när andra länders fiskare plundrat havet. Men hur gör man nu när den mesta av fiskarna sålt till länder i EU.

Det är märkligt tycker jag att man fattade beslut om att lämna EU. Får väl se vad som händer tex med Skottland som inte har något förtroende för London som de säger utan vill helst samarbeta med länder som Sverige. Troligen kommer det att bildas rörelse för ett fritt Skottland. Ja det finns mycket som händer och vilka regler som kommer att stiftas. Dessutom försvinner Trump som inte har gillat EU. Jag tror den största avgörande frågan för framtiden och som man inte löser annat än gemensamt. Vi måste klara av att nå klimatmålen och det gör man endast gemensamt. Vi ser tex hur man kommer att få ned koldioxidutsläppen vid LKAB och SSAB.

Så här ser en kort notis i Omni idag om vad som händer Ett avtalslöst brexit är nu ”en stark möjlighet”, säger brittiske premiärministern Boris Johnson, enligt BBC.
Johnson säger att det är dags för företag och allmänhet att förbereda sig, även om förhandlare skulle fortsätta samtalen.
Han la till att förhandlingarna ”inte var framme alls än”, enligt kanalen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.