Vart tog den arabiska våren vägen. Ja inte blev det någon vår där

Det var många som jublade när den så kallade arabiska våren kom. Jag hade svårt att fatta det för i dessa länder har det aldrig funnits någon demokrati och ingen vana alls med öppna och fria demokratier. Folket har genom årtusenden alltid varit vana att det funnits de som beslutat åt folket. Det är nu 10 år sedan det som skulle vara en ny vår började. Det vet de flesta av oss att det var bara drömmar om ett bättre och friare liv.

Så här har Omni skrivit om detta

En majoritet av invånarna i nio arabländer anser att orättvisorna ökat och att deras egna levnadsförhållanden försämrats under de tio år som gått sedan den så kallade arabiska våren – den serie av protester som ledde till regimskiften och politiska reformer i flera länder. Det visar en undersökning som Yougov gjort på uppdrag av The Guardian.
I krigsplågade Syrien och Jemen svarar 75 respektive 73 procent att de har fått det sämre de senaste tio åren. Tunisien, där protesterna började, är det enda land där över 25 procent av deltagarna i undersökningen svarar att de har fått det bättre.
I Syrien, Jemen och Libyen svarar en majoritet att de önskar att den arabiska våren aldrig skulle ha börjat.

En kommentar

  1. olle

    Hade bara USA gett fan i dessa länder hade det varit lugnt. Snackade med en kompis från Irak för många år sen som sa att Saddam var inte bra men att det var tvungen att sitta en diktator vid makten som styr med järnhand. För i deras land finns så många olika stammar med olika viljor att det aldrig kan bli fred.Och orsaken till USA inblandningen var bara en stor lögn, de var bara ute efter kontroll över oljan . De känvapenfabriker de påstod skulle finnas fanns inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.