Det är drygt 31 år sedan vi bakade världens längsta rulltårta till förmån för VI skogen

Ibland var det roligare förr. Jag ser sällan de upptåg som vi hade här i Umeå 1989. Vi som stod bakom arrangemanget var främst Folksam, Konsum, Lo sektionen, Folkets Hus och Umeå arbetarekommun. Vi hade bestämt oss för att göra en riktig miljöåtgärd som skulle bidra till återskogningen i Afrika.

Arrangemanget var att baka världens längsta rulltårta och de pengar vi fick in skulle gå till Vi skogen. Vi skulle sätta ett världsrekord som skulle in i Guiness rekordbok. Jag har googlat lite och sett många har utropat sig för att ha bakat världens längsta rulltårta och de har inte ens kommit upp i 1km lång tårta. Vi lyckades få ihop en tårta runt i Folkets Hus som mättes upp till 2053 m och mätningen det svarade en representant från Guiness Rekordbok.

Nedan ser ni vad jag hittade och ingen som hade bakat lika lång tårta med hänvisning till Guiness Rekordbok. Så här ser det ut
12 juni 2012 — (Världens längsta, enligt Guinness Rekordbok, är från 1989 i Umeå då de hade en 2053 meter lång rulltårta.)
Världens längsta rulltårta, enligt Guiness rekord- bok, bakades i Umeå 1989 och var 2053 m lång.

Däremot minns jag inte och har inte hittat hur mycket pengar vi fick in då och hur många träd det blev. Vi sålde ju bitar av tårtan och det var det som gav intäkterna. I vilket fall var det en riktig folkfest. Jag tror jag måste kolla med VI skogen för de har säkert klar lite uppgifter även om det är 31 år sedan. Jag tycker det var bra tider för då satt man inte bara internt och diskuterade politik utan vi hade aktiviteter som lockade folk och då blev det tid för samtal. Jag tycker det är illa med bra aktiviteter och när man ska ha något gjort är det någon annan som ska göra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.