Vilket surr om munskydd men hur kan ivrarna tro att man ska följa den rekommendationen när man inte följer de andra

Vilket surr om dessa munskydd. Det finns inget som säger att man inte får bära munskydd om man vill. Så det är upp till var och en att gå och köpa munskydd om man vill. Kommer det en rekommendation så får vi även då gå och köpa munskydd. Om en rekommendation följs på samma sätt som att undvika trängsel så blir det ingen som bryr sig. Jag tycker det har varit så djäkla många som inte brytt sig om de regler som Folkhälsomyndigheten gett.

Vi har köpt munskydd men vet inte om det har något effekt för oss för vi tror inte vi har något virus som kan smitta. Om det är någon som är smittad och kommer och trängs och skiter i att följa rekommendationer vet vi inte om ett munskydd hjälper oss för att bli smittade. Jag tror på att det bästa är om man följer rekommendationerna. Jag tycker det är djävligt illa av handeln och krogarna att starta klagomuren när det kommer rekommendationer som rör deras verksamhet med åtgärder. Det känns som de tycker att det är ingen fara om folk smittas hos oss och dör. Jag läste att centerpartiets Jonsson vill stänga ned nästan helt

En kommentar

  1. Krister

    Det är mycket oroande när politiken blandas in i vetenskapen, och speciellt gäller detta när det nu handlar om ett dödligt virus, som på mycket kort tid (i stort sett bara ett år) har satt världen i ett aldrig tidigare upplevt tillstånd, i alla fall i modern tid.
    Det är redan alldeles för sent. Tusentals människor har dött, och fler kommer säkert att göra det. Ytterligare många fler har blivit drabbade av sjukdomen, mer eller mindre permanent. Vi hör dagligen vittnesmål från läkare och annan vårdpersonal om läget inom sjukvården, på många ställen anses en kollaps inom sjukvården vara nära förestående.
    Att styrande organ, regering, regioner och kommuner har en svår situation att handskas med, står helt klart. Mycket av detta är nytt och osäkert. Beslut tas, grundade på den kunskap som finns vid det givna tillfället, men som sen visar sig vara felaktiga. Det är naturligt och förståeligt att det ibland blir fel och tokigt, eftersom underlagen vid beslutstillfället var undermåligt.
    FEL, blir det när man inte tar lärdom av sina misstag. FEL, blir det när man låter prestige styra sina kommande beslut. FEL, blir det när man låter politiska beslut gå före de vetenskapliga.
    Och ett vetenskapligt bevisade fakta som föreligger är att munskydd hjälper mot smittspridning. Inte till 100 %. Det finns det inget som gör, inte ens vaccinen. Vaccinen som har tagits fram har mellan 70-95% effektivt skydd mot smittan.
    Jag undrar hur de som inte använder munskydd på publika platser tänker? Att de inte tar ansvar för sig själva och sin egen säkerhet må ju vara en sak. Men ansvaret mot nära och kära? Ansvaret mot andra människor som de kanske möter när de dragit på sig smittan, för att de inte använde munskydd ”för Tegnell hade inte sagt att det var nödvändigt”? Ansvaret mot det allmänna, sjukvården. Känns det rätt och riktigt att öka risken för att du ska ta upp en sjukvårdsplats extra, för att ”det är jobbigt med ansiktsmask”?
    Var finns solidariteten? Mot sjukvården, mot medmänniskor? Varje gång jag är på affären (vilket jag försöker begränsa så mycket som möjligt) och ser människor utan ansiktsmask, undrar jag om det är okunskap, själviskhet eller vad det kan bero på att de inte förstår allvaret och att de kan bidra till en minskad spridning.
    Skärpning, ta ansvar, visa solidaritet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.