Har media slutar att vara oberoende på nyhetssidor och Tv. Men hör tydligt på vilken ställningen reportern har tagit

Jag tycker bilden av medierna har förändrats ganska mycket de senaste åren. Förut har man haft en etik att inte vara politiska på nyhetsplatser. Jag ville en hel del gånger bjuda på ett fika men det var ingen som nappade. Däremot blev det ibland en kopp kaffe vid presskonferenser. Nu tycker jag att många av nyhetsjournalisterna är de klart tagit ställning för ett visst parti och mot ett annat då till och med i SVTs aktuellt men även i TV4.

Jag tycker det är illa för om medias nyhetsbevakning inte är trovärdig kan det bli mycket allvarligt om det händer saker där man måste lita på medias information till 100%. Det finns ju även exempel bara för en kort tid när VK gjorde ett hemma reportage hemma hos Ulrika Edman där hon fick fram sin ståndpunkt utan kritisk granskning , en journalist som såg ut att vara partisk. Jag tycker redaktionerna måste vara oberoende annars kan det räcka med att de är nyhetsuppläsare. I detta fall var det betydligt bättre förr där de även hade en bättre integritet.

Jag måste avsluta med lita annat än media och att Vänsterpartiet har en gång tagit och kastat ut alla män från valbara platser i kommunfullmäktige. Hur det blev i nämnderna kommer jag inte ihåg för den tiden hade jag inte tunga uppdrag. Jag tycker när jag hör och läser hur vänsterpartiet är det en ren fiendskap mot männen och det är märkligt att inte männen säger ifrån.

3 kommentarer

  1. Basic Rules

    Kan bara hålla med, utvecklingen vi ser och sett, är en utveckling med bas i USA och som sen smittat av sig till bla Sverige. I dag rensas vissa nyheter bort pga. medias agendajournalistk, – vem som säger vad är viktigare än vad som sägs – Det vi dagligen ser är aktivister utklädda som journalister, och som är propagandister rakt av. I USA har tilltron till Main Stream Media ( som CNN, FOX, NBC) sjunkit kraftigt, så att enbart att 8 % av medborgarna nu litar på vad som rapporteras. Som tur är har Newsmax TV vuxit mycket kraftigt på bekostnad just FOX News.
    Själv har jag sen några månader helt slutat titta på ”nyheter” från SvT och TV4.

  2. Krister

    Håller absolut med i din bedömning av nyhetsmedias framför allt TV (och självklart den sk. ”aftonpressens”) brist på opartiskhet. Det här har ju märkts under många år. Redan för 20-30 år sedan lös det tydligt igenom att vissa Svt-reportrar verkade vara mycket rädda om sin jobb, och sällan eller aldrig granskade och kritiserade de styrande socialdemokratiska regeringarna.
    På senare tid verkar det också vara väldigt inne bland journalister att hålla sig väl med (V) och (MP)-sidorna.
    Det finns definitivt ett behov av en modigare journalistkår som vågar stå emot politisk styrda redaktioner. Visst, det finns sådana reportrar, men de är få och motarbetas oftast av det etablissemanget.
    Man får lätt känslan av att de flesta journalisterna har fått sin utbildning på någon av våra (många gånger röd-gröna) folkhögskolor.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tror du har fel utan det är V som är överrepresenterat bland kåren. Mats Knutsson på SvT är blåare än moderaterna. Man har ju sett under hela pandemin att man tagit dit ”experter” som är emot Folkhälsomyndigheten. Det är inte undra på att vanligt folk skiter i rekommendationer när de som är anställda av regionerna inte följer råden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.