Corona viruset ser ut att kunna förändra sig eller som man säger mutera

Det ser ut som om att detta virus covid har en bra förmåga att ändra sig. Vi har just hört detta om det som händer i Storbritannien som gjort att gränser stängts. Det ska vara liknande covid och vaccin lär ska hjälpa mot det. Nu har man även hittat ett nytt i Danmark och det är ett lurigare virus. Det Danska viruset verkar vara eljest och bry sig mindre om vaccin. Ja det är en djäkla tid vi lever i som hjärtar över hela jorden och ställer till det ordentligt.

Så här skriver Omni om det som händer i Danmark
Ännu en mutation av coronaviruset, kallad N439K, har upptäckts i minst 1 624 prover i Danmark, rapporterar danska medier.

Den nya varianten oroar experterna vid smittskyddsmyndigheten Statens Serum Institut eftersom den verkar vara mindre känslig för vaccin.
– Därför är det relevant att hålla ett öga på hur utbredd smittan med denna variant är och om den sprider sig bland särskilt utsatta grupper, säger avdelningschef Tyra Grove Krause i ett uttalande.

N439K har upptäckts i flera andra europeiska länder, enligt en analys från Statens Serum Institut. Varianten har ingen koppling till den smitta som påvisats hos minkar i Danmark eller den mer smittsamma mutation som nyligen påvisats i Storbritannien. Slut citat

God Jul på er alla som läser min blogg tänk på att hålla avstånden och nu börjar dessutom sjukvården att levera sprutor med vaccin som vi ska ta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.