Nu haglar stämningar mot mediapersoner i USA som sagt att rösträkningsmaskiner är fuskmaskiner

Nu kanske det blir lite fart på domstolarna i år. Det gäller att det har kommit in stämningar mot personer som har som påstått att rösträkningsmaskiner innehåller programmering för valfusk. Det är många av mediafolk som kan åka dit ordentligt just på detta påståenden om valfusk som de basunerat ut. Det är ju speciellt en person av extremhögern som stått Trump nära som spridit falska nyheter och förtalat folk

Så här skriver Omni om detta
Flera av USA:s mest inflytelserika mediepersonligheter hotas med stämning av företaget Dominion, som bland annat gör rösträkningsapparater som används i politiska val, skriver Financial Times.

Företaget har stått i centrum för konspirationsteorierna om valfusk, framförda av tongivande röster som Sean Hannity och Rush Limbaugh. Dominions advokater har också skickat krav på medieföretagen Newsmax och One America News.

”Vi skriver för att formellt underrätta er om att juridiska åtgärder är nära förestående”, heter det i ett av breven.
Konspirationsteorierna handlar bland annat om att ett nätverk lett av Venezuelas sedan länge avlidne ledare Hugo Chávez har placerat ut defekta rösträkningsmaskiner över hela USA. Efter hoten om stämning har både Fox News och Newsmax sänt inslag där påståendena dementeras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.