Det finns de som tror att Trump vill skapa kaos innan han slutar och startar ett krig mot Iran

Nu går snart tiden ut för Donald Trump i Vita Huset. Det finns de dom tror att han tänker ställa till så mycket kaos han kan. Jag skulle då inte bli förvånad. Jag tror däremot att han är så dum att han tror att valet är riggat på grund av förtidsröstningen som republikaner inte har gillar då det går bättre att mobilisera när man inte behöver gå till en vallokal. Alla domstolar har sagt att allt gått rätt till. Det kaos många är rädd är att han kommer att anfalla Iran. Det finns ju andra i mellanöstern som gärna önskar att han skulle anfalla Iran. Iran har ännu inte straffat USA för det brutala mord som USA gjorde på en av deras högsta militärer som skedde för ett år sedan.

Det är genom alla de krig som startats i mellanöstern som USA har fått sälja mycket vapen till inte minst Saudiarabien. Jag själv är mycket besviken på att FN med flera organ inte agerat mot länder i mellanöstern mot barnäktenskap och det oerhörda kvinnoförtryck som finns. Halva befolkningen är kvinnor och i de flesta länder är kvinnorna starkt förtryckta. Det är oljan som gett möjlighet för flera länder att kriga samtidigt som oljan tillsammans med kolet är en stor orsak till den klimatkatastrof vi är inne i.

Så här beskriver Omni risken för att Trump avslutar sin karriär genom att starta ett krig. Må militären neka lyda order

Spekulationerna att Donald Trump förbereder en militär attack mot Iran i slutet av sin mandatperiod tilltar.
”Donald Trump avser att skapa så mycket kaos som möjligt på väg ut från Vita huset”, skriver författaren och professorn Tom Nichols i en analys i The Atlantic. Ett krig ”i sista minuten” skulle inte hjälpa Trump att klamra sig fast vid makten, men det skulle vara en hämnd från presidenten mot det amerikanska folket som avfärdat honom och ett ”massivt sabotage” mot Joe Biden som besegrat honom, skriver Nichols.

Nyckelallierade till USA, företrädesvis Israel och Saudiarabien, ökar samtidigt pressen på Trump att agera i Iran. Det säger Danny Postel, expert på amerikansk och iransk utrikespolitik vid Northwestern University, till Al-Jazira.
– Han har några veckor kvar och vi vet att han är kapabel till extremt oberäkneligt agerande, säger Postel. Slut Omni

2 kommentarer

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Visst är det så men det tror inte jag. Ett land med så djupa konflikter på många områden och inte bara politiska blir ett helvete att styra. Lite lättare blir det om demokraterna vinner valet som pågår idag. Jag har sett och hört många som kan USA som tycker att det kommer aldrig att gå och inte minst nu för det är så många republikaner som inte gillar Trump och aldrig ställer upp på honom som presidentkandidat igen. Det är något fel på honom när han inte inser att han har förlorat valet. Men säkert kommer han att djävlas på olika sätt så långe han lever

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.