Det är illa att man inte kan berätta saker inom LO som är sekretess

Hur är det med tilliten inom LO idag. Den finns inte när jag läst Ingvar Nilssons ledare i Aftonbladet lördag. Han har där gått igenom att både Kommunal och Metall brutit mot stadgarna inte för att de gick med i avtalet när de anslöt sig till detta avtal om arbetsrätten utan att de informerade LO styrelsen.

Metalls ordförande Marie Nilson har i Arbetet kommenterat varför de inte informerade styrelsen om sitt beslut och därmed bröt mot stadgarna. Det beror på att hon inte litade på att de andra förbunden skulle välja att hålla tyst. Jag har ju själv varit aktiv inom facken och jag skulle inte heller litat på att de skulle vara tyst. Nu har hon inte sagt vilka förbund som hon inte litade på och jag är helt säker på vilket eller vilka förbund det är. Då tycker jag att det är ett allvarligare brott mot stadgarna att man inte kan hålla käften när man får veta vilket avtal att ett annat förbund har träffat ett kollektivavtal inom arbetsrätten. Vore jag metalls ordförande skulle jag avslöja vilka jag inte litade på.

Däremot måste de andra förbunden ta reda på vilka fariséer de har som förut interna frågor. Det om något är saker som bryter om integritetsfrågor inom rörelsen. Jag avundas inte vår LO ordförande som har andra förbundsordförande som är skvallerbyttor i sina led. Man måste ha varit rädda att det skulle ha blivit skvaller till kommunister för de går aldrig att lita på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.