Björklöven möter Karlskoga borta men tror att formkurvan är för dålig för att man ska vinna

Då är det dags för Björklöven i kväll borta mot Karlskoga. Det är en mycket intensiv period som kommer nu med 18 matcher på 39 dagar. Efter dagens match följer 2 matcher mot Timrå hemma fredag och lördag. Närmast före Björklöven som har spelat 34 matcher och 62 poäng ligger Södertälje som spelat 37 matcher och har 64 poäng och 2:a i tabellen är just Karlskoga som har spelat hela 39 matcher och har 74 poäng. Timrå kan nog redan nu känna sig som seriesegrare inför det kommande kvalet då de har 88 poäng på 35 matcher.

När det gäller skadeläget ser det bättre ut nu när målvakten Poulin är tillbaka. Men Adam Plant är fortfarande skadad på grund av den huvudtackling han fick mot Södertälje som gav bara 3 matchers av stängning på Blomstrand som skulle ha varit 3 till. Disciplinnämndens ordförande erkände att det var fel beslut av dem men de kan inte ändra det. Det är svagt att tro att den domare som var blind och inte såg överfallet skulle överklaga. Mycket konstigt agerande men måste ses som ett gynnande av Södertälje.

Så här ser laget ut i kväll enligt Lövens hemsida
Målvakt: Kevin Poulin (Isak Manter).
Förstafemman: Daniel Rahimi, Alexander Deilert – Alex Hutchings, Axel Ottosson, Justin Crandall.
Andrafemman: Teemu Eronen, Daniel Norbe – Gustav Possler, Pontus Andreasson, Olle Liss.
Tredjefemman: Zach Palmquist, Karl Johansson – Francis Perron, Tyler Vesel, J.T. Brown
Fjärdekedjan: Alexander Wiklund, Fredric Andersson, Sebastian Selin.
Sjundeback: Erik Ullman.
Extraspelare: William Eriksson.

Några domare till matchen har inte offentliggjorts. Björklöven har vunnit de tre matcherna som spelats och det här är den sista i serien den här säsongen och de vann senast nere i Karlskoga den 23 okt med 5-4. Men vid den tidpunkten hade nog Björklöven en bättre formkurva än nu och likaså har Karlskoga spelat mycket bättre under en lång tid och klättrat i tabellen. Det gör att jag tippar Karlskoga som vinnare för Björklövens spel mot MoDo senast imponerade inte på mig. Tror att det tar några matcher till innan nyförvärven kommit in i spelet och dessutom är bästa backen Adam Plant borta. Jag hoppas självklart på seger men tycker inte spelet fungerat bra på länge.

2 kommentarer

  1. Kalle aNKa

    Det blir Karlskoga som får sota för den dåliga insatsen senast mot Modo. Och nu kommer inte Karlskoga få ett gratis mål när Karl Johansson ramlar vid egen tekningscirkeln. Eller när Fredric Andersson inte ser pucken som ligger mellan benen. Eller när Isak Manter inte håller ihop benskydden.

    Nu har vi Kevin Poulin tillbaka, sist var han på topp direkt efter skadan. Jag tror att Francis Perron, Tyler Vesel, J.T. Brown kommer att bli lövens Förstafemma. Bara man inte tar 3 stycken utvisningar för många spelare på plan och inte låter sig påverkas av dåliga domare.

    Se på Tyler Vesel, han blir utvisad för att han tar pucken från en spelare Eller att en spelare faller framför honom. Och han blir själv slashad eller tacklad med huvudet före in i sargen men han säger aldrig något till domaren ändå!

    Alla fattar att domarna är dåliga och att dom inte gillar löven, men det är för att ett tag på hemmaplanen så klagade spelarna så mycket att domarna gick ut och sa att nu kommer dom att börja bli stenhårda på Abuse of Officials. Sen hade spelarna rätt, domarna var så dåliga att man ville bara spy. Men spelarna måste tänka på lagets bästa, hålla käften och bara åka ut och sätta sig.

    Lättare sagt än gjort, men som sagt se på Tyler Vesel.

    Jag håller med domarna är sjukt dålig och även Harald och några till på cmore har nämnt att löven blev hårt straffade ett tag, men vill man vinna matcher så måste man bita sig själv i tungan och fokusera på det man kan påverka.

    Mitt tips är att löven vinner med 4-1 eller 5-2 bättre är inte Karlskoga. Eller rättare sagt så bra är löven från i kväll och framåt ska du få se. 🙂

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du fick rätt att Löven vann men en seger vård 2 poäng. Karlskoga spelade fult som vanligt och domarna var väl inte speciellt bra. Anfallet på Poulin där Karlskoga spelaren sparkade på målvakten. Det är för djäkligt att inte domarna tar tag i detta med att lämna målvakten i fred

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.