Gör inte ni som jag blir fly förbannad när man ser hur folk fuskar till sig en spruta mot covid ?

Jag vet inte om man ska gråta eller skratta åt vaccinfuskarna. De som fuskar har alltid några bortförklaringar eller om de rent utav ljuger så mycket att man tror det själv. En av de värsta jag hört i fuskvägen hände i Malmö. Det skulle ske vaccinering på ett LSS boende som nog är en grupp människor som har det som svårast. Tänk dig att det blev bara en spruta av 10 som gick till den prioriterade gruppen LSS boende. Således gick 90 % till personalen. Vad är det för personer man har som chefer när sånt kan hända. Jag tycker det är frågan om den personen ska vara kvar på sin tjänst.

För att ni inte ska tro att jag ljuger lägger jag ut sidan som finns på Svt text rakt upp och ner.
Nio av tio sprutor till personalen. En tiondel av vaccinet till äldre på LSS-boenden, resten till chefer och personal inom förvaltningen. Så har coronavaccinet fördelats inom Malmö stads funktionsstödsförvaltning
hittills, skriver Sydsvenskan.

Verksamheten har tilldelats cirka
175 doser så här långt. Ansvarig chef svarar tidningen i ett sms att en stor del av personalen som vaccinerats är legitimerad inom hälso-och sjukvård och att dessa vid behov kan stödja det operativa arbetet inom hälso- och sjukvårdsenheterna slut citat SvT
Jag blev så förbannad när jag läste detta så jag blev alldeles stum. Inte ett dugg omtanke om de äldre. Skäms är det lindrigaste man kan säga

5 kommentarer

  1. Olle

    Tja det är väl så det funkar överallt, har en bekant som skröt över att han redan fått en spruta. Hans fru hade tydligen tagit hem och gett honom, sanningshalten vet jag inte . Men vet att hon jobbar med det,kanske inte så roligt om han inte lyckas få tag i spruta 2 då . Eller inte får nåt vaccinpass . Man blir bara mörkrädd, men sen kanske fuskarna mår så dåligt och är så rädda. Svårt detta.Men tydligen ska de papperslösa få före oss andra, påstås det. Antar att papperslösa som vistas i landet är brottslingar ??

  2. Brorson

    Jag blir inte ”fly förbannad”, för det blir jag aldrig. I stället kräver jag att de här tjuvarna, för det är vad de är, döms till fängelse i sex år för grov stöd. Det var ju inte deras vaccin, och har ”inneburit synnerligen kännbar skada” för dem som skulle ha haft vaccinet. vilket är rekvisitet för grov stöld. Det har ju dessutom medfört en svår skada för samhället. Vi kan inte ha olika straff för personer i samhällstoppen och de, som befinner sig på samhällets botten. Det här är absolut inget lindrigare brott än inbrott i ett apotek, vars kunder kan få sin medicin från ett annat apotek. Överklassbrotten ger kanske inte lika smutsiga sår, men man måste också se till skadan för de drabbade.

  3. Nils Andersson

    Det kommer tyvärr. Alltid finnas personer. Som bara tänker på sig själv. I tider som nu. Är egoismen mer framträdande, än annars. Det är synd om människan. Sa Strindberg.

    • Brorson

      Det kommer alltid att finnas personer som begår brott. Men ska vissa
      brottslingar slippa straff, för att de har begått mer sofistikerade brott än
      andra brottslingar. De här tjuvarna har stulit vaccin på sina arbetsplatser. Vaccin som var avsett för andra. De har gjort stor skada även för samhället, som inte kunnat uppfylla sin uppgift att vaccinera de mest behövande först, och därefter de näst mest behövande, o.s.v.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.