Märkligt att Trafikverket inte följer regeringarnas beslut och planeringen tar för lång tid men även genomförandet

Trafikverket lyder inte sin uppdragsgivare regeringen. Det är alldeles tydlig på två områden som rör Umeå och Västerbotten. De tänker på något sätt gå ifrån vad regeringen sagt om Norrbotniabanan. De hörs inte hinna med planeringen. Jag har sagt det tidigare det finns ingen myndighet som är så dåliga på att klara av sina uppdrag som Trafikverket. Jag har nämnt Umeå som ett exempel och tar Västra Länken projektet. Regeringen beslutade 2007 att det skulle in i närtidssatsningen och vara klart 2014 och det blir inte klart förrän 2022. Då har man inte klarat av uppdraget och alliansregeringen har inte avkrävt ansvar och inte heller S-regeringen. Deras planering tar alldeles för lång tid längre än någon annan. Alla planeringsfrågor måste flyttas någon annan stans och de får planera åt. Det här går inte. Signalerna från Trafikverket har ni och och infrastrukturministern har sagt att Norrbotniabanan ska genomföras.

Det finns även ett exempel till och det gäller färjetrafiken till Holmön. Hur den ska se ut regleras i ett avtal från 2007 men nu gör de som de gjorde före 2007 nämligen att de vill inte köra. Redan när de fick uppdraget trilskades man med att få fram en ny färja då den andra var helt slut. Tillslut kom ett beslut om den färja som går nu och den fungerar inte. Som sagt nu försöker de på alla sätt dra in mycket på kostnaderna och på landsidan föreslå en kallställd väntekur och lite flera saker.

De retar upp kommunen och Holmöborna som inte kan ta sig till jobbet när färjeturerna inte körs. Även där har infrastrukturministern sagt att avtalet från 2007 gäller och det är så det ska vara. Det här är två exempel som visar att de inte klarar sitt uppdrag. Regeringen kan inte låta en myndighet ge fan att göra vad regeringen gett dem för uppdrag. Jag tycker man måste sätta dit en politisk styrelse som genomför vad riksdag och regering bestämt samtidigt utreda hur och på vilket sätt infrastrukturfrågorna sköts allt från planering, byggande,drift och underhåll ska organiseras för att väg och järnvägen ska fungera. Det går inte att fortsätta på det sätt som det gör nu

En kommentar

  1. olle

    Det verkar vara så att det allmänt är för dålig kontroll på myndigheter .Många myndigheter kör efter egen agenda och inte efter uppsatta mål av regeringen. Senaste åren har också infiltrationen av myndigheter ökat,dessa infiltratörer som ofta har lite extrema och egna mål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.