Sovjetunionen tyckte redan på 1980 talet att Donald Trump var en tillgång för dem

Redan under Sovjettiden och under 80 talet tyckte KGB att Trump skulle vara en tillgång. Det här tror jag är ett bevis på att Ryssland hjälpte till att stötta Trumps presidentkandidat. För det är självklartnjDen sovjetiska säkerhetstjänsten KGB såg Donald Trump som en potentiell tillgång redan på 1980-talet och inledde en charmoffensiv under Trumps besök i Moskva 1987. Det säger den förre KGB-spionen Yuri Shvets till The Guardian.

– KGB hade samlat in mycket information om honom och känslan var att han var extremt sårbar intellektuellt och psykologiskt, samt mottaglig för smicker, säger Shvets.

Enligt Shvets ska KGB-företrädare ha gett sken av att de var extremt imponerade av Trumps förmågor och agenterna ska även ha uppmuntrat honom att ge sig in i politiken.

Senare samma år undersökte Trump möjligheten att kampanja för att bli Republikanernas presidentkandidat och han köpte också en helsidesannons i flera amerikanska tidningar där han bland annat kritiserade USA:s medverkan i Nato. Något som orsakade jubel i Moskva, enligt Shvets.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.