Det måste bli slut med att äldre diskrimineras Nu omedelbart och inte sen

Det är på tiden att det blir slut på diskrimineringen. Jag ska inte rabbla upp all diskrimineringar men jag ska nöja mig med en. Att man ska diskrimineras för att man blir pensionär det rådde moderaterna med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg och då hela den alliansregering som styrde landet. Nu vill moderaterna tillbaka till regeringen och då förväntas pensionärerna att hamna i strykklass igen. Jag tycker det var dåligt att ingen anmälde dem för åldersdiskriminering. Diskriminering kom till för att man skulle sänka skatterna och mest för de som tjänar mest.

Det som skett den senaste tiden med vaccin är en klar och tydlig diskriminering. Det var 70 år och äldre som skulle komma efter de som var på särskilda boenden som skulle vaccineras först men så blev det inte och där gick friska chefer förbi hela kön och ibland fick även familjemedlemma. Jag har ägnat en hel del tid att kolla de lagar som finns och ska fungera. Det finns något som heter Behovsprincipen enligt hälso och sjukvårdslagen. Det innebär att de som har störst behov ska vaccineras först och det är de äldre och sköra. Det syns även klart och tydligt att det är äldre som har haft mest dödsfall. Det är ju 90% av de som dött är 70 år och äldre. Där har äldre diskriminerats av många. Jag vet inte vart vi är på väg när de som nått 70 år hela tiden ska diskrimineras

5 kommentarer

  1. olle

    Vad hade Alliansens diskriminering med vaccinet att göra??
    Var det bara för att inte enbart klaga på nuvarande regering ??
    Jag är opolitisk numer för jag kan inte hitta nåt enda parti som inte bara kastar skit på andra sidan, trött på partier som bara snackar om sin egen förträfflighet och ALDRIG kan erkänna misstag . Backa tillbaka ett steg och göra rätt.Gissar att minst 45 % av arbetstiden för högt uppsatta politiker går åt att hitta fel på andra.När hörde man sist att nåt annat parti hade rätt.Man har lagt så mycket tid på att inte råka lägga samma förslag som tex SD bara för att inte verka som de har rätt.Men efter några år anammar man ändå deras förslag .Kanske tror de då att väljarna glömt. Hade samtliga partier inte försökt hålla SD utanför så hade idag inte SD varit så stora som de är.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det var alliansen som fick fram skatten som diskriminerade de äldre då de fick högre skatt på varje hundring. Jag har inte sagt att något parti diskriminerat när det gäller vaccin det är chefer och andra höjdare och till viss del även FHM när de tyckte det var oK att personal gick före trots att det varit bättre att vaccinera äldre för då har det blivit färre sjuka att vårda. De orkade inte stå emot läkare och chefer

  2. Kalle

    Så om M försämrat tidigare så kan man beskylla dom även för alla andra försämringar framöver?
    Oavsett hur orelaterat?
    Vad har S förbättrat för äldre under sin tid vid makten?
    5kr mer i månad som man tar in mångdubbelt för dom på andra områden istället.
    Dom största förändringar jag läser om är att det blir pensionärer rånade och grovt misshandlade nästan varje dag nuförtiden, vad gör S åt det? Ingenting.
    Varför tycker du det är ok?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det har även borgligheten gjort och det gick inte att ändra pensionärsskatten då både L och C tillhör skattesänkarna och inte välfärdens försvarare

  3. Brorson

    Om jag vore åklagare skulle jag troligen inte väcka åtal för diskriminering, utan för grov stöd eller anstiftan till grov stöld. Att den, som begår ett mycket grovt brott, som i värsta fall kan leda till någon annans död, är en offentliganställd tjänsteman är ingen förmildrande utan snarare en försvårande omständighet En ännu mer försvårande omständighet om han / hon är chef över den som utför brottet. Om den som har utfört brottet (genomfört vaccineringen) har känt sig tvingad eller hotad, kan det möjligen vara en förmildrande omständighet. Jag skulle dock inte tveka att väcka åtal mot bägge, och låta utförarens försvarsadvokat åberopa eventuella förmildrande omständigheter.

    Maxstraffet för grov stöld är fängelse i sex år. Straffet för olaga diskriminering är böter eller fängelse i högst ett år. Beslut att äldre ska gå före yngre i vaccinationskön är positiv särbehandling av äldre, d.v.s laglig diskriminering av yngre. Diskriminering som sker med stöd av en lag, eller efter myndighetsbeslut som stöds av en lag. är inte olaga diskriminering. När du hänvisar till Hälso- och sjukvårdslagen har du visat att det finns lagstöd för positiv särbehandling av äldre och därmed indirekt att de, som gått före i vaccinationskön har gjort sig skyldiga till grov stöld eller anstiftan till grov stöld. Det var inte deras vaccin-.Det var regionernas vaccin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.