För varje dag kommer det ny kunskap om Covid

Det kommer ständigt ny kunskap om covid. Det som legat fast från första början är att smittan är luftburen. Det är orsaken till att det allra viktigaste är att hålla avstånden. Ju längre tiden går ju mera kunskap det tycker jag alla som tycks veta bäst bör tänka på. Nu har man kommit fram till att det är inte så stor spridning på dörrhandtag och liknande

Så här har Omni skrivit om detta.
Den allra största smittspridningen av covid-19 sker inte på grund av kontaminerade ytor som dörrhandtag eller bussäten – utan genom mänsklig kontakt, visar en genomgång av det aktuella kunskapsläget i tidskriften Nature.
Den allra mesta smittspridningen sker genom kontakt med andra, då små droppar eller aerosoler bildas när vi andas, skrattar eller sjunger. Det innebär att risken för att smittas genom att röra vid saker där aerosolerna landat är förhållandevis liten.
– De här resterna går att jämföra med virusets (döda) kropp. De är inte infektiösa, säger Emanuel Goldman, mikrobiolog vid Rutgers New Jersey Medical School i USA, till tidskriften.
Däremot är det viktigt att hålla god handhygien inte bara för coronaviruset utan även för att inte smittas av alla möjliga sorters bakterier och virus där kontaktsmitta är betydligt mer förekommande.

En kommentar

  1. Kalle

    Våra genompolitiserade myndigheter ansvariga för vårt misslyckande vekar ej ha insett detta ännu.
    Officiell webbportal tar upp handhygien men inte munskydd.
    Bla står detta om någon i hushållet har covid.
    ”Tvätta händerna så ofta som möjligt med tvål och vatten i minst 20 sekunder”
    Inget om munskydd dock..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.