Helt rätt att stänga Trump från Twitter på livstid och döms inte Trump för stormningen av Capitolium är republikanerna under Trump hot

Donald Trump är inte längre välkommen till baka på twitter. Det hjälper inte heller om han skulle ställa upp i det kommande presidentvalet. Donald Trump är inte välkommen tillbaka till Twitter, även om han skulle ställa upp i presidentvalet 2024 . Det har CNBC sagt. Han har ingen chans att komma tillbaka då han är helt borttagen från Twitters plattform enligt deras finanschef Ned Segal. Jag tycker att han borde ha stängts av långt tidigare än två dagar efter avstängningen.

Nu vet jag inte hur det är i USA med tryckfriheten men i Umeå enligt VKs regler är den som bloggar ansvarig utgivare och har även samma ansvar för kommentarerna. Därför släpper tex jag aldrig fram kommentarer som kan leda till åtal. Visst finns det personer som jag skulle kunna lämna över till polisen då de är kränkande mot mig som person och full av lögner och påståenden.

Sedan har det sagts att stängningen begränsar det fria ordet tex av SD när Trump stängdes av. Ingen får alla sina insändare godkända i en tidning. Ingen får aldrig sina alla kommentarer på artiklar godkända. I Lövens matchreferat har det ofta varit mycket grovt som man tidigare publicerat men inte nu längre. Hur man kan säga att det begränsar det fria ordet har jag svårt att förstå. Det är väl alltid så att de som äger ett mediaföretag själv bestämmer vilka som får nyttja det.

När jag nu är inne på Trump och vädret och kylan har gjort att jag tittat på olika media. När man hör noga vad han sagt och uppmanat till är det fel på republikaner som inte törs rösta på en fällande dom. Hur han uppmanade pöbeln att angripa vice presidenten Mitt Romney för att han inte ville fuska med valresultatet. Av filmerna såg man hur nära de var att hinna fast Romney. Att göra så med en person som räddat honom många gånger visar på att det är inget annat än rena maffiametoder. Nu pågår en undersökning där han var ute och härjade om valresultatet.

4 kommentarer

  1. Kalle

    Oavsett vad man tycker om Trump är det obehagligt med denna gigantiska press för ett totalitärt censursamhälle.
    Inga eller väldigt liten reflektion över hur detta påverkar smhället.
    Dom som sitter vid makten använder vilka metoder somhelst för att kunna behålla den.

      • Kalle

        Du förstår det inte själv men du förespråkar en värld där företagen styr istället för en demokratisk stat.
        Den världen är dessutom redan här till stor del.

        • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

          Ägaren bestämmer över media om det var det du svarade på. Om du visste hur många gånger jag inte fått in artiklar i Svenska tidningar. Det är fler som nekats än sim kommit in. Därför skriver jag mest på bloggen numera och länkar det till Fscebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.