Anmälningar av brott och brott har minskat när alkoholservering måste sluta kl 20:00

Det är svårt med detta att få folk att inse att det är en pandemi som råder i Sverige. Det finns de som menar att det ska stängas ned mycket brutalare ja helt enkelt stänga ned allt. Det finns en branch som mer eller mindre vill öppna upp ännu mer och det är Resturangbranchen men inte alla företag. Många företagare och inte minst Visitas vill ha öppet längre fast andra vet att smittspridningen ökar. Moderaterna som brukar prata mycket om brott och hårdare straff har väl sett att anmälningar om brott fått en kraft nedgång även av brott har när restaurangerna har tvingats stänga kl 20:00. Nu har det kommit idag att EU godkänt de förlängda stöden som går till restauranger de som heter omställningsstöd. Regeringen lämnade in det tidigare i höst men nu kom ett godkännande. Det går inte snabbt i handläggningen inom EU och de har inte skött upphandlingen av vaccin så att företagen levererar det som var beställt och som företagen fått pengar för.

2 kommentarer

  1. Brorson

    Om vi tar vaccinfrågan först, så har det i Sverige vari fler sjukskrivningar i biverkningar än väntat av AstraZenekas, vilket är märkligt, då motsvarande ökningar biverkningar inte har rapporterats från länder, som använt detta vacci n längre än Sverige. Har svenskar lättare än andra att sjukskriva sig? tycks det röra sig om lindriga och övergående biverkningar. Att effekten skulle vara sämre för personer över 65 är inte fastställt.

    Jag tycker så här: Alla personer över 80 år, samt personer under 80 som tillhör en utpräglad riskgrupp ska ha Pfizer-Biontecs eller Modernas vaccin, som verkar. vara de säkraste. Personer som är 65 – 79 och inte tillhör en utpräglad riskgrupp, får själva välja att vaccineras omgående med Astra-Zenekas eller vänta på leverans av Pfizer-Biontecs eller Modernas vaccin.

    Då är frågan vem som tillhör en utpräglad riskgrupp. Jag har högt blodtryck, men har bra värden tack vare väl utprovad medicinering mot dessa åkommor. Jag tillhör två riskgrupper, men ingen av dem kan anses utpräglad. Enligt utländska erfarenheter räcker det med en dos för personer, som nyligen har haft covid, eftersom en genomgången sjukdom fungerar som en första vaccin-dos.

    Alla som fortfarande har antikroppar efter genomgången covid bör omgående erbjudas Astra Zeneka som en ”andrados”. Så ökar vi snabbat immuniteten hos befolkningen. Det är beklagligt att vaccinet inte helt eliminerar smittspridningen, men minskar den dock. Enligt min mening bör beslutade restriktioner, exempelvis för krogar, gälla under hela 2021.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Vad som är riskgrupp framgår egentligen av hälso och sjukvårdslagen när det gäller allt och det är behovet som ska styra. Det är de äldre och det är bevisat och klart att det är de äldre då 90% av de som dött är de över 70 år. De som är så dåliga att de måste vara på ett särskilt boende är de sköraste och de kan även vara under 70 år. De klarar sig inte med enbart hemtjänst. Men man började vaccinera sjukvårdspersonal och det blev fel då minskar inte intaget på sjukhusen. Jag tror när det gått ett tag kommer det att bli samma vaccin till alla. Astras är ju godkänt och kommer nog att bli det för äldre och snart kommet det flera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.