USA en parodi på demokrati med riksrätt. Mc Connell röstade nej men efteråt fördömde han Trump. De verkar va rädda för Trumps väpnade skara

Helt väntat blev Trump inte dömd för riksrätten. Jag skulle tror att många av republikanerna inte tordes rösta för en fällande dom. De vet ju att Donald Trumps väpnande styrkor skulle ta död på de som röstade emot. Deras agerande orsakade fyra dödsoffer och målet var att hänga vice presidenten. Däremot blev han inte frikänd då en majoritet röstade för en fällande dom.

Republikanerna senatsledare röstade för att fria men sa följande efteråt enligt Omni
Det råder ingen tvekan om att Donald Trump är ”moraliskt ansvarig” för vad som hände när Kapitolium stormades i början av året. Det säger Republikanernas senatsledare Mitch McConnell kort efter att han röstat för en friande dom i riksrättsåtalet.
– Personerna som stormade den här byggnaden trodde att de agerade efter önskan och på instruktioner från sin president, säger McConnell enligt CNN.
McConnell säger också att upprorsmakarna stormade Kapitolium eftersom de vilseletts av ”den mäktigaste mannen på jorden”, i och med Trumps ogrundade påståenden om omfattande fusk vid presidentvalet i november. McConnell förklarar sin röst om att fria Trump med att han inte längre är sittande president. Slut Omni. Det finns även de som nu tror att han kommer att försöka bli republikanerna partiledare.

De som röstade för sa så här enligt Omni
Richard Burr, Bill Cassidy, Susan Collins, Lisa Murkowski, Mitt Romney, Ben Sasse och Pat Toomey. Så lyder namnen på de republikanska senatorer som röstade för att fälla Donald Trump i riksrättsåtalet mot den tidigare presidenten.
Bill Cassidy säger till CNN att han röstade för fällande dom eftersom Donald Trump ”är skyldig”.
– Vår konstitution och vårt land är viktigare än en enskild person.
Demokraterna hade behövt få med sig ytterligare tio republikaner, totalt två tredjedelars majoritet, för att Trump skulle bli fälld på åtalspunkten om anstiftan till uppror för sitt agerande i samband med stormningen av Kapitolium den 6 januari.
57 senatorer röstade för fällande dom medan 43 röstade för att fria Trump.

Men redan innan det hade varit dags för röstning skedde följande enligt Omni
Över 120 personer som tidigare haft poster inom Republikanerna deltog i fredags i ett Zoom-möte där man diskuterade möjligheterna att skapa ett utbrytarparti som en reaktion på den effekt Donald Trump haft på partiet, skriver Reuters.
– Stora delar av Republikanerna har radikaliserats och hotar den amerikanska demokratin, säger Evan McMullin, en av arrangörerna, till nyhetsbyrån.
I samtalet deltog tidigare politiker, strateger, ambassadörer och personer som arbetat inom flera presidenters administrationer. Utbrytargruppen ska – om planerna blir verklighet – både nominera egna kandidater till vissa val och stötta mitten-höger-kandidater från de andra partierna. Slut citat

Men Trump ska inte känna sig lugn från att hamna inför det ordinarie rättsväsendet för det han gjort. Då är det vanliga straff som han kan hamna i och då är det en helt annan straffskala som gäller och även det har Omni skrivit så här om
Det var väntat att Donald Trump skulle frias i riksrätten – men privat oroar sig Trump för att åtalas i federal domstol, enligt flera källor till CNN.
Trump har varit tyst sedan han lämnade Vita huset i januari och enligt källorna är det delvis på grund av att han skulle kunna åtalas i en federal domstol för attacken på kongressen den 6 januari i år.
– Han är orolig för det, säger en rådgivare nära Trump till CNN.
Federala utredare kan komma att granska alla som kan ha haft en roll i stormningen av Kapitolium – även Trump, enligt åklagaren i Washington. Slut citat
Måste avsluta med att ni har sett att yttersta högern i Västerbotten genom Petter Nilsson SD han tar Trump i försvar när det gäller twitteravstängningen med vi måste väl ändå komma ihåg att ledande Sverigedemokrater har tidigare varit ute på gator och överfallit folk med järnrör men även hotar andra politiker på sociala medier. Extremhöger har alltid varit våldsbejakande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.