Det är obegripligt att de som bedömts som en risk för landets säkerhet och de som inte får vara här inte utvisas

Sköter inte myndigheterna sin jobb. I alla fall gör de som har ansvar för utvisningar det. Värsta fallen tycker jag är de Imaner som hade fått ett utvisningsbeslut för de bedömdes vara ett hot mot rikets säkerhet. Det kan inte finnas ett enda rimligt skäl till att de ska få vara kvar i Sverige. Beror det på att det är något fel på lagarna eller gör inte de som har ansvaret för utvisningarna sitt jobb. Sånt måste få ett slut för fattade beslut måste följas för att det ger helt fel signaler.

Det finns många andra beslut som inte heller verkställts och det är alla tusentalet människor som fått avslag på sina ansökningar. De försvinner och håller sig gömda någonstans men de ska ju på något sätt ändå leva och bo någonstans. Jag skulle tippa att många av den hamnar hos oseriösa arbetsgivare och jobbar där med löner som är extremt låga och mer eller mindre blir slavarbetare och knappast ska ha rätt till välfärdstjänster. De har i alla fall inte bedömts ha flyktingstatus. Det finns säkert även de som kommit hit på illegala vägar som mer eller mindre jobbar hos oseriösa arbetsgivare. Vi har en flyktingpolitik och lagar som reglar vilka som får stanna och de ska i sin tur snabbt in i samhället och bör direkt få ett jobb och parallellt med det lära sig svenska.

Det finns de som också kommit till Sverige på olagliga vägar och inte heller har fått arbetstillstånd. Jag tror det inte är rätt väg att straffa enbart de som kommit hit utan de arbetsgivare som anställer folk som inte har rätt att vara i landet ska straffas på ett sätt så att det svider i skinnet på arbetsgivaren. Att låta flyktingar och arbetskraft som inte fått tillstånd att att stanna och vara i landet gör att det finns ingen som helst respekt för våra lagar och det blir en gyllne marknad för flyktingsmugglare och oseriösa arbetsgivare

9 kommentarer

  1. Kalle

    Vettiga åsikter som alla jag möter i verkligheten håller med om.
    Men det finns inget politiskt intresse att hantera detta, tvärtom politiken som drivs har som mål att flera ska komma hit och alla som kommer hit ska få stanna.
    S tex försöker smyga in nya gummilagar som ”ömmande skäl” i lagstiftningen på extrem odemokratisk väg.
    Syfte med detta är att åtsidosätta övrig lagstiftning som kan hindra någon att få stanna.
    Det ljugs oxå ohämmat med Morgan i spetsen om att gränsen är stängd samtidigt som det fortsätter flöda in, det tom under en pandemi!

    Har du märkt att det inte heller är tillåtet att ha någon som helst debatt om dessa väldigt rimliga och normala åsikter du tar upp.
    Inte ens nu efter senaste vansinnesdådet i Vetlanda är det någon som helst debatt om själva grunden till detta.
    Däremot hittar du mycket om hur många svårigheter förövaren har haft och hur mycket rasismen gror och hur hemskt det är om detta används politiskt medierna.

    Inget tyder på att något kommer ändras heller.
    Allt kommer att fortgå tills nuvarande samhälle helt och hållet har kollapsat.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag håller inte med dig i din beskrivning. Däremot tror jag att det är alldeles för dålig styrning av myndigheterna och så har det varit även under alla regeringar som jag haft göra med sedan 1998 när jag blev heltidspolitiker

  2. Fredrik

    Fakta. Sverige har under S-ledd regering beslutat (för länge sedan) att inga utvisningar ska ske OM det är fara för liv för den som utvisas. Sverige ha också åtagit sig att aldrig utvisa någon till ett land de inte tillhör, så om någon kommer till Sverige från Belarus så Sverige inte utvisa denne till Tyskland, eller USA utan bara till Belarus.

    Så då måste man ställa sig frågan, varför utvisas inte dessa som anses utgöra ett hot mot rikets säkerhet? Ja kommer de ifrån Iran, så hotas de med dödsstraff, samma med Irak eller Saudiarabien. Så vad ska då Sverige göra tycker du?

    Sen, du sitter inte på all fakta (och det gör inte jag heller) av den enkla anledningen att Säpo talar inte om det för allmänheten. Så, vad som pågår bakom stängda dörrar vet du inte.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Är det som du säger då borde de väl ha skäl att få visum i Sverige som flykting. Det har de inte fått och det har väl funnits skäl för detta

      • Fredrik

        Jag vet inte när eller hur dessa imamer kommit till Sverige. Det är inte nödvändigtvis så att de kommit som flyktingar.

        Men oavsett, lagstiftningen säger att ingen – oavsett hur man kommit till Sverige – kan utvisas om det kan visa sig så att en utvisning leder till förföljelse eller dödsstraff t ex.

        Det finns många invandrare, som inte är kriminella, i Sverige som inte fått uppehållstillstånd och i realitet ska lämna landet men inte kan det pga att det skulle kunna betyda risk för döden.

        Så, det är inte myndigheterna utan de 349 som sitter i Sveriges Riksdag som du ska rikta dig till. Det är dom som dels kan ge polisen större resurser för utvisning och dels ändra lagstiftningen.

  3. Svenne

    Vi har på vår arbetsplats krav på utdrag från brottsregistret för att anställa, fortkörning och såna brott spelar givetvis ingen roll. Men vi har träffat på sökande som haft med knarkhandel att göra ,hustrumisshandel och stöld på arbetsplats. Dessa vill vi inte ha .Även en som inte kunde uppvisa en giltig legitimation har vi haft ett fall av

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det skulle vara intressant att veta vart du då jobbar men det talar du inte om. Det är lite krångligt med att få rätt cv på folk och det bästa är om man känner folk

  4. HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

    Jag trampar inte på några partikamrater eller andra partier som stiftat lagar men jag vill att de ska följas. En som är ett hot mot Sveriges säkerhet ska ju hämtas och skickas ur ut landet. Varför ska en säkerhets risk få stanna i Sverige. Han har väl kontakter i ett land som han hjälper när han är en säkerhets risk. De som inte får stanna i Sverige som flyktingar då har man inte skäl för att stanna och då har de ingen rät att vara här. Jag fattar inte varför man dröjer med utvisningen. Har personen i fråga varit haft så starka skäl att den inte kunde skickas hem då borde han/hon inte ha fått avslag på sin asylansökan. Kör du 10 km för fort då verkställs straffet omedelbart

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.