Dålig ordning vid hanteringen av bristvaror som vaccin

Det är djäkligt dålig ordning på förvaring av vaccin. Nu har man förvarat knappt 2000 doser av AstraZenecas vaccin i frysar i ställer för i kylskåp och så har det förstörts. Det här har skett hos en leverantör åt Apoteket i ett bolag som heter Tamro. Det är ganska stora pengar det kostar när vaccinet inte går att använda och jag förutsätter att bolaget ska betala för det vaccin som nu inte går att använda. Den tabben ska inte skattebetalarna stå för utan det bolag som har gjort fel.

Så här beskriver Omni det misstag som bolaget gjort.
1 900 doser av Astra Zenecas vaccin har förvarats i frys i stället för kyl och kommer därför inte att kunna användas. Det rapporterar Jönköpings-Posten.

Hälften av doserna skulle ha skickats vidare till region Jönköping, andra hälften skulle till Region Halland.
Under fyra timmar förvarades doserna hos Apotekets underleverantör Tamro i en temperatur av 20 minusgrader. Bolagets pressansvariga Maria Cederfont kommenterar det inträffade som ”otroligt olyckligt”.
– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och gör givetvis allt för att detta inte ska upprepas, säger Tamros vd Lars Schenatz i ett pressmeddelande. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.