Vilket fjasko det Svenska ishockey landslaget gjort i VM

Vilken riktig käftsmäll svensk ishockey gick på i går kväll. Visserligen förlorade man mot ett bättre lag men förlusten i går gjorde att Sverige för första gången i historien inte går vidare till ett slutspel. Tjeckerna de var tvungna att vinna för en förlust för dem då hade de varit helt utan chans att gå vidare. De låg sist i serien men ersattes nu av Sverige. Inför gårdagens match hade Sverige förlorat mot Danmark och Belarus men vann en storseger mot Schweiz men 7-0 men som igår vann igen och leder nu gruppen

Sverige ledde med 2-0 efter två mål i första perioden och hade chansen på något till mål men sedan var det i stort sett slut med bra chanser. I andra perioden blev tjeckerna aggressivare och retade upp svenskarna som drog på sig utvisningar varav en i slutet av andra perioden och i tredje small det bara till så var de i kapp och fick sedan välförtjänt 3-2. När det var tre minuter kvar tog Sverige ut målvakten och då kom självklart 4-2. Det med att ta ut målvakten så tidigt mot ett sånt bra lag får båset ta på sig. Det går aldrig för så bra lag reder ut ett tomt motståndarmålet. Det är bara att hålla med Rahimi som gör det bra som expertkommentator att tjeckerna vann rättvist. Jag är helt säker på att Sverige möjligen kan vinna mot Storbritannien men inte mot Ryssarna som säkert kommer med förstärkningar i laget och vinst mot Slovakien blir det inte heller. Då är den sämsta insatsen någonsin av Tre Kronor och turneringen är ett riktigt stort fjasko

En kommentar

1. Ulf Parde

Det måste bli hårdare tag mot alla penningstinna NHL-proffs som ”tackar nej”. De har fått proffschansen tack vara svensk ishockeyuppfostran – ibland i Björklöven, Skellefteå och ursprungligen kanske i någon av de mindre västerbottensklubbarna. Sedan blir de bekväma, skiter i Tre Kronor och svensk ishockeypublik. Det är ”familjeskäl”, ”känner sig slitna” och allt möjligt trams. Annars torde deras ishockeyalmanacka alltid ha varit tecknad fram till sista Stanley-Cupfinalen – som inträffar efter VM.