Vart är Sverige på väg när flera partier har bytt fot och kan styra med SD och på kort tid. Man har gått till att bli extremhöger

Allt går inte att köpa för pengar inom politiken. Det visar Annie Lööf och Centern nu. Men det finns fler partier som också har samma uppfattning. Det är Socialdemokraterna men även Vänsterpartiet och man gör det med flera frågar där ett är att partiet har sin grund i Nazismen, att man inte tycker att främlingsfientlighet ska finnas i det svenska Samhället, religionsfriheten, rasismen, pressfriheten Det är bara några av de frågor som gör att man inte vill samarbeta med SD. Det märkliga är att inför valet skulle ingen tänka tanken att samarbeta med SD. Först att svika det vallöftet var både KD och M. Nu sedan Liberalerna bytte partiledare kan även de samarbeta och styra med SD. Det är en mycket märkligt ändring inom Svensk politik att samtliga högerpartier nu kan ansluta sig till ett parti med dessa grundvärderingar. Liberalerna kan inte längre betecknas som ett liberalt parti när man nu ska samarbeta med SD. Vi har ju i debatten kunna höra att Åkesson inte haft mycket över för liberalerna på samma sätt som kommunisterna. Det finns länder där man ser åt vilket håll ett samhälle går där främlingsfientligheten slår rot.

Så här skrev Omni för några dagar sedan om centerns hållning till SD. Centerpartiet nobbar Moderaternas erbjudande om att låta Annie Lööf få igenom flera politiska punkter om partiet kommer över till borgerligheten, skriver Expressen.

– Vi samarbetar inte med ett främlingsfientligt populistparti som SD. Där skiljer vi och Moderaterna oss åt, säger Anders W Jonsson, förste vice ordförande i Centerpartiet, till tidningen.

Moderaterna la på lördagen fram en lista med sex punkter på politik som Centerpartiet skulle kunna få igenom om partiet är med och formar ett borgerligt block. I listan fanns bland annat skattreformer. Slut citat

3 kommentarer

  1. Nils Andersson

    SD är ett missnöjesparti. Deras %- siffror visar på. Att det finns missnöjda, besvikna medborgare.
    Hade dom andra partierna. Fullföljt sina löften
    Uppnått resultaten i sina partiprogram, stadgar.
    Finns det inget behov av SD:s politik. Det är inte fel.
    Att sikta mot trädtopparna, stjärnorna. Men när träffen blir i foten. Är det självrannsakan, som gäller.

  2. Ulf Björl

    Håller med Lennart. Partier som flackar hit och dit i sina uppfattningar är ett stort problem för väljarna. I en demokrati måste Alla få en rimlig chans att bilda sig en uppfattning , vad vill de politiska partierna måste tydligt och klart framgå i annat fall har demokratin misslyckats. Svensk media har ett stort ansvar att ställa rätt frågor till de politiskt valda . Folk i allmänhet är besvikna eftersom Det är inte lätt att bilda sig en uppfattning och då måste de politiskt ansvariga och media ta ett större ansvar i framtiden.

  3. Sven Johansson

    Media, stora tidningskoncerner ägs och drivs med fokus på borgerlig politik
    Lokaltidningen har vid inget tillfälle haft något negativt att skriva i sina ledare om Sd eller andra högerpartier.
    Socialdemokraterna och dess företrädare har granskats och kritiserats i parti och minut
    Alldeles fel att opinionsbildningen är så snedvriden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.