Jag tycker det är för djävligt att inte de borgliga partierna vill höja de lägsta pensionerna, de blir ju i stället beroende av andra bidrag

Ko ihåg att borgarna är intresserad av att höja pensionerna för de pensionärer som har det sämst ställt. Det visar klart och tydligt att de i stället vill att fler människor ska bli beroende av bidrag. Det finns ingen chans att de med den lägsta pensionen ska klara sig på den. Det blir säkert mera bostadsbidrag och sedan har de inget alls att röra sig med. Jag har hört det argument alliansen att ska man höja för en grupp måste den höjas för alla. Så drev man inte politiken när de styrde utan mest skattesänkningar gick till de som tjänar mest. Jag tycker det är svagt av de borgliga partierna att inte gå med på vårt förslag på höjda pensioner. Alla pensionärer måste tänka sig för noga i valet om drygt ett år. En pensionär ska inte behöva gå till socialtjänsten och söka försörjningsstöd. Därför måste man höja pensionen för vanligt folk

Vi vill höja pensionen för vanligt folk med upp till 600 kronor i månaden. De som slitit ett helt yrkesliv ska kunna få ekonomin att gå ihop och ha en trygg pension.

Borgarna meddelar nu att de tycker att vår höjning är orättvis. När vanliga löntagare ska få extra pengar på kontot tycker alltså Alliansparierna att det är orättvist.

Alla har rätt till en bra pension, inte bara höginkomsttagare som kan spara privat eller har en bra tjänstepension. Därför vill vi socialdemokrater stärka den allmänna pensionen för den som har slitit ett helt liv med låg lön. En höjning på 600 kronor är ett viktigt besked. Vi vill även långsiktigt stärka pensionen till att vanliga löntagares pension ska på sikt vara 70 procent av slutlönen.

Den socialdemokratiskt ledda regeringen har gjort stora satsningar för att förbättra för pensionärerna.

Vi har:
-Sänkt skatten för 1,7 miljoner pensionärer
-tagit bort pensionärs­skatten helt för alla med inkomster upp till 17 000 per månad.
-Höjt bostadsbidraget
-Det allmänna tandvårdsbidraget har dubblats för alla över 65 år

Det är orimligt att människor som jobbar ett helt långt yrkesliv ändå lever med en för låg pension. För oss är goda pensioner viktigare än att sänka skatten för de som tjänar mest.

Vi vill fortsätta att bygga ett starkt samhälle och tryggare Sverige genom att höja pensionerna och förpassa den oanständiga skatteklyftan mellan lön och pension till historien.

2 kommentarer

  1. erot

    En höjning med 600:- före skatt är ju som ett skratt rakt i ansiktet, det är 7 år sen ni tillträdde,pengarna har gått till annat flum,tex välfärdsbedrägerierna och Bidrag till folk som inte ens bor i Sverige,(Iraks Försvarsminister bl,a) är bara 2 exempel på det enorma slöseriet,Folkets dom blir hård,eller inte? Reinfeldts bok Det sovande Folket stämmer helt och hållet med verkligheten,Sverige ett svårt NAIVT folk

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det har inte går att få med alliansen i pensionsgruppen att satsa på pensionärerna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.