Varför kände president Biden för att genomföra Donald Trumps fredsavtal med Talibanerna

Helt obegripligt varför Biden skulle fullfölja Donald Trumps fredsavtal mellan Afghanistan och Talibanerna. Man ser även att republikanerna själva agerat på sin hemsida när de nu tagit bort partiets hyllning till Trump och hans fredsavtal. Sammanfattningen är att inga avtal som Trump träffar är långsiktigt hållbara.

Nu har denne notoriske lögnare mage att skylla på Biden att han lämnade Afghanistan och att det är det värsta som hänt USA. Nu kommer han säkert att neka till att han haft något avtal. Man har ju varit i Afghanistan i 20 år med mycket militärer och till stora kostnader bland annat för att utbilda militären och den utbildningen har visat sig helt värdelös. Många av militärerna har ju i stället blivit soldater hos Talibanerna och har inte gjort något motstånd.

Omni skriver följande om republikanerna
USA:s expresident Donald Trump och det Republikanska partiet i USA var snabba med att hylla det fredsavtal som Donald Trump mäklade mellan Afghanistan och Talibanerna. Men nu har hyllningen tagits bort från partiets hemsida, rapporterar Washington Posts Dave Weigel.

Planen att dra tillbaka USA:s trupper från Afghanistan beslutades under Trumps tid i Vita huset och Trump var den presidenten som förhandlade fram det preliminära fredsavtalet mellan parterna i Afghanistan.

På sin hemsida skrev republikanerna ”President Trump skapar fred i Mellanöstern”. Men nu är hemsidan borttagen.
Trump har under dagen sagt att Joe Biden borde ”avgå i vanära” över krisen i Afghanistan. Slut citat

En kommentar

  1. Brorson

    Beslutet om uttåg blir inte fel för att de inledande besluten togs av ”fel” president. Jag tycker det är oklart vad kritiken i USA mot nuvarande president går ut på; om beslutet om uttåg var fel, eller om genomförandet var fel. Hade det varit möjligt att fördröja talibanernas framryckning? Jag lyssnade på Bidens tal i går kväll, och tycker att det han sa var mycket övertygande. Han sa bl.a. att han som nytillträdd president bara hade två saker att välja mellan; Fullfölja det som tidigare president hade påbörjat eller fortsatt krig under ytterligare tjugo år. Han tryckte hårt på att inga amerikanska säkerhetsintressen stått på spel sedan 2001. Då handlade det om att undanröja risken för ett nytt angrepp – av terrorister med baser i Afghanistan – på amerikansk mark.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.