Bra jobb av Björklöven i kväll mot förra årets kvalmotståndare Timrå som gick upp i SHL

Björklöven gjorde sitt jobb i kväll. Så inte matchen själv utan delvis på nätet. Jag ska för det första inte ge mig in på att kommentera enskilda spelare. Jag tycker att det var en mycket bra laginsats och det är ju ett lag som vinner matcher. Jag tycker att den nya målvakten gjorde sitt jobb och tack vare att det var ett riktigt bra försvarsspel av backarna som gjorde att spelet fungerade och backspelet gjorde också att anfallsspelet gick som det ska göra. Jag tycker det jag både läst och sett blivit bättre och nu ökar också förväntningarna på lager. Men det kan bli mycket bra när publiken är på plats.

Om man då tittar på Lövens motståndare såg de inte ut som ett SHL lag men jag vet inte om detta var deras första riktiga match. Löven möter även Timrå till veckan och då får vi se hur de lyckats. Det är dock klart att de tappat sin bäste målgörare Dahlen och det är klart att han saknas och det måste finnas någon som tar ledarrollen och någon sådan såg jag inte idag i Timrå. Det är inte så länge kvar till det är serie start nämligen den 11 september och att man lägger serie start i både Allsvenskan och SHL förstår jag inte, då jag dessutom inte förstår hur förbundet tänker. De bröt kvalet till SHL för två säsonger sedan och stängde av kvalet trotsa att SHL och allsvenska var färdigspelad. Mycket märkligt agerande från förbundet mot ett lag nämligen Björklöven. I förr föra säsongen spelade man dock ut SHL och slutspelet startade och kvalet till allsvenska och hela säsongen och kvalet till SHL trots att det fanns covid i både Löven och Timrå.

2 kommentarer

  1. Stefan

    Tycker att Löven var rätt på efterkälken mot Skellefteå. De hade väl borta flera ordinarie.
    Lite förskräckt vad det skiljer.
    Hade Löven gått upp så skulle de få kämpa för att undvika sista plats. Visserligen får man pengar av cmore men det krävs mycket mer än så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.