Edward Riedl (M) återfallsförbrytare

Edward Riedl är en återfallsförbrytare. Nu har han kört för fort igen på väg ned till Stocholm då han inte är någon som vill åka flyg. Det här är andra gången på ganska kort tid han åkt dit och han körde 13 km för fort. Han gjorde ett offentligt erkännande och bad om ursäkt. Vad nu en ursäkt är värt. M brukar ju ständigt genom Johan Forsell kräva skärpa straff för brott så jag väntar på det även för fortkörningar. Jag tycker det är skamligt gjort av Riedl för är man riksdagsman i ett parti som pratar om lag och ordning borde det gälla även de egna medlemmarna

20 kommentarer

  1. Stefan

    Håller fullständigt med dig i frågan. Som politiker bör man leva som man lär.
    Dessutom skulle nog M gnälla ordentligt om det var någon från annat parti.

    • Ulf Parde

      Moderaterna har i så fall inte varit de största tillskyndarna av låga hastighetsgränser, så det är fel att anklaga Riedl m. fl. att de inte lever som de lär. Det finns andra politiker (från t. ex. Mp) som för några år sedan fick kortet indraget för mer än 30 över. Jag känner inte till att Riedl eller någon annan moderat då ”gnällt” så mkt.

      • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

        Tänk ulf du är nog kraftigt blind över ditt eget partis agerande. Något som jag inte trodde om dig

  2. Håkan Rombe

    jag är undrar. Är Riedl den enda frimuraren som struntar i värdsliga lagar? Kanske det är en merit för högre nivå i den hemliga klubben för gossar? Ingen vet för klubben för gossar är ju hemlig!

  3. Krister

    Om det brott som du beskriver verkligen har skett, ska det naturligtvis fördömas. (Trafik)lagar gäller alla, oavsett bakgrund. Ännu viktigare om personen som begår brottet är politiker eller annan offentlig person, då dessa ändå är någon typ av förebild.
    Frågan är hur du själv ska ta dig ur den situation du nu satt dig i, genom att namnge en person och beskylla denne för att ha utfört detta brott, Det är nämligen inte ”allmän kännedom”, och har inte skrivits om i t.ex. lokalpressen. Är det så att du spridit en nyhet/rykte som du fått på icke officiell väg? Exempelvis genom ryktesspridning inom vän- eller yrkeskretsar?
    Du skrev själv i ditt senaste blogginlägg, som handlade om en vänsterpartist som faller ut mot sin tidigare partiledare Jonas Sjöstedt. Du skrev: ”Att beskylla någon för en brottslig handling det tycker jag är illa eftersom att utöva rasism är en brottslig handling.”
    Är du inte lika för lagen, Lennart? Du beskyller ju en kollega för brottslig handling i detta blogginlägg.
    Förklaring, tack. Om sådan finns?

  4. Ulf Parde

    Skamliga anklagelser av Holmlund. Köra lite för fort kan hända vem som helst. På 2+1 väg måste man ibland vid omkörning tillfälligt höja hastigheten av säkerhetsskäl. Men den skenhelige Holmlund har väl aldrig överskridit en hastighetsgräns? Många hastighetsgränser är f ö för låga. Det har både moderater och sossar även sagt. Riedl är en oerhört bra och ärlig politiker.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det är väl inte skamligt att säga sanningen. Jag har aldrig gjort som Riedl sagt något om andra politiker som inte är sant. Eftersom han erkände direkt enligt media måste det vara där polisen haft en kontroll

  5. Ulf Parde

    Sedan kan man undra över polisens prioriteringar med dessa ständiga hastighetskontroller, samtidigt som de har så svårt för att klara upp bl. a. skjutningar, sprängningar, bilbränder och bostadsinbrott.
    För några månader sedan var det en bilist som efter att ha passerat en kontroll blinkade åt mötande – som råkade vara en polisbil. Den vände, körde ikapp och ville bötfälla. Bilisten friades i rätten. Men även om han/hon fällts ifrågasätter jag polisens agerande. Var ”brottet” så grovt att det
    fanns anledning att vända och jaga ikapp? Om bilisten höll hastigheten, måste ju polisen ha överträtt denna samt bränt drivmedel för skattebetalarnas pengar.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Polisen har tidigare sagt till mig när jag förslog att väghållaren skulle ha hand om hastighets kontroller att mar får tag i många som är eftersökt av olika anledningar

      • Ulf Parde

        Även om man får tag i andra så bör hastighetsgränserna vara rimliga. Men man får väl i så tag i ännu fler eftersökta vid trafikkontroller utan inriktning på hastigheten.

        • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

          Jag är en som många gånger kritiserat hastighets begränsningarna. Orsaken är främst att när Trafikverket sänker gör man det och säger att vägen har inte en standard som tål en högre hastighet. Sedan tillför man inte pengar för att höja standarden med det motivet. Ur miljösynpunkt tror jag inte att dagen bilar förorenar luften mer om man kör 110 än 90. Vi i Norrland och speciellt västerbotten får minst pengar till ditt och underhåll av det statliga vägnätet

  6. Kalle

    Hej Lennart,
    Läser bland dagens nyheter
    ”Riksdagsledamoten Inge Ståhlgren (S) lämnar riksdagen. Han har bland annat varit suppleant i justitieutskottet och trafikutskottet
    Enligt P4 Sörmland har han själv begärt att få lämna, efter att han i lördags körde bil med alkohol i blodet”

    Att köra full är extremt mycket värre än att följa trafikrytmen och köra någon km/h över hastighetsgräns.
    Får se om du har några principer och ideal överhuvudtaget och tar upp detta,

  7. Ulf Parde

    Ja, Kalle, här är Lennart inte lika snabb på tangenterna som när ”återfallsförbrytaren” Edward Riedl, nyss gjorde en ringa hastighetsöverträdelse. Kanske är det (som Lennart själv nyligen skrivit) så att, man är blind för vad egna partikamrater gör. Sägas ska dock, att även detta ”rattfylleri” var ringa – 0,25 prom. Åter en produkt av förbudssverige. De flesta länder har 0,5 (USA o England) 0,8. Ännu värre är det med den världsunika 0,2-lagen för (de flesta) fritidsbåtar när KBV för feta traktamenten ger sig på alla ombord (inklusive den som läst sjökortet el. hoppat i land med tampen). I politiken är här inget parti bra, men Rödgröna är allra värst medan Benjamin Dousa (tidigare hos Moderaterna, nu hos Timbro) i en tidningsartikel krävt ändring av lagen. Jag stöder här http://www.båtfolket.se och hjälper på olika sätt till med kampen mot denna frihetsinskränkande lag.

  8. TAGE N.

    HOLMLUND RALJERADE ÖVER Riedl fortkörning. Men enda kommentaren han har av rattfylleri är, han gör rätt som slutar, dvs avgår. Men racka ner på meningsmotståndare går bra. Nog har jag överträtt hastigheten mer än en gång medvetet ibland vid omkörning o ibland omedvetet då jag gasat för mycket men inte ska man väl behöva avgå från sitt jobb för det även om jag blir påkommen av lagens väktare. Begär du Holmlund att Riedl ska avgå då han kör lite för fort. Politikerna ska ju utgöra ett snitt av oss som röstar med alla fel o brister. Jag gissar att inte ens Holmlund kan gå på vatten.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Min blogg handlade om hur media agerar och det är moderaterna som bestämmer om de ska ha kvar Riedl vilket de har gjort

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.