Det är många som håller på att ta död på allt levande på jordklotet

Håller människorna på att utrota oss själva. Det finns nästan inget vett alls bland mänskligheten och vettet är som minst i vissa fall hos de som har mest pengar och till vilket pris som helst är beredd att betala vad som helst för att döda ett utrotningshotat djur. Det är åt helvete att 30 % av djurarterna som är rödlistade riskerar att utrotas. Fortsätter det så är blir vi människor ensamma kvar och är alla andra arter dödade kommer även människor ett minne blott och vi får ett dött jordklot.

Så här ser en kort artikel i Omni ut.Nästan 30 procent av de 138 374 djurarterna som är rödlistade av Internationella naturvårdsunionen (IUCN) riskerar att utrotas. Det slår en ny rapport från IUCN fast, enligt AFP.

Illegal jakt, förstörande av djurens livsmiljöer och effekter av klimatförändringarna listas som några av de främsta anledningarna.
Craig Hilton-Taylor som är chef på IUCN säger till AFP att vi kan vara på väg mot en massutrotning.
– Om trenden forsätter att stiga i samma takt kan vi vara på väg in i en stor kris, säger han till AFP. Slut citat

4 kommentarer

  1. Serh

    Tellus är överbefolkad, och slår tillbaka ! Fortsätter detta som idag, är risken stor att vi behöver hitta en ny planet?! Den tredje världen, där det produceras ungar, och där det saknas föda och sjukvård, men vi skall bistå med medel, så befolkningen kan fortsätta öka’ borde kastrera gubbarna där, kvinnorna har ingen talan endast föda nya ungar, som får lida helvetet!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Visst är vi för många på jordklotet och någon kraftigare ökning tål inte gjorde om vi ska bevara den biologiska mångfalden och kunna få mat att mätta munnarna med

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Där har du helt fel. Älgen är det många som anser att det är för gott om. De ger enligt skogsbolagen enorma betesskador på ung skog

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.