Demokratin är hotad i flera länder

Demokratin är hotad från flera håll i världen. Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg tar upp Annie Lööfs sommartal där hon varnade för antiliberala och främlingsfientliga krafter som är på frammarsch. SD är en sådan kraft menar hon och det är bara att hålla med henne. Det har ju skett redan idag där högerkrafterna fått styra där Ungern och Polen har gjort stora ingrepp i friheten och även kraftigt begränsat pressen och inte heller längre har fria oberoende domstolar. Eu har påtalat detta men de respekterar ju inte EUs och dess beslut så varför ska vi ha kvar dem i EU.

Omni har tagit upp detta idag och så här skriver de.
Demokratin är hotad på flera håll i världen, skriver flera svenska ledarsidor i dag.
Aftonbladets Anders Lindberg tar avstamp i Annie Lööfs sommartal, där hon varnade för antiliberala och främlingsfientliga krafter på frammarsch. Det har hon rätt i – och hotet kommer ”inifrån” partier, menar Lindberg.
”De flesta av SD:s väljare önskar knappast ett Sverige mer likt Ungern. Men det är faktiskt vad de får.”
I SvD blickar Janerik Larsson ut mot världen och konstaterar att den liberala demokratin är på väg att bli alltmer marginell. Nu bor två tredjedelar av världens befolkning i länder med någon form av auktoritärt styre, för tio år sedan var det färre än hälften som gjorde det, skriver Larsson och hänvisar till forskningsinstitutet V-Dem.
Expressens ledarsida frågar sig vad fan afghanerna fick för de svenska biståndspengarna? Inte mycket, enligt en ny rapport som ledarsidan tar upp.
”Biståndet har i praktiken bidragit till den korruption som gjorde den afghanska regeringens styre så skört att det under sommaren föll ihop på bara några veckor.” Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.