Ta och fatta beslut om vaccinpass nu. Idrotten med flera behöver det nu

Nog måste det snabbt komma fram med en lösning av vaccinpass. Har jag uppfattat det rätt är inte Folkhälsomyndigheten med på noterna men det är regeringen som måste ta beslut och se till att det kommer nu Lena Hallengren. Det kan inte heller behövas någon lång utredning om detta och det tvingar ju ingen att ta sprutorna med vaccin. Det är väl ingen verksamhet som lidit så mycket av pandemin då entréavgifter är en mycket betydelsefull intäkt. Det måste gå hur bra som helst att se till att anläggningarna fylls och töms på ett bra sätt. Nu drar ishockeyn igång och blir det ytterligare en säsong utan publik då tror jag de ekonomiska skadorna är bytande för idrotten. Ser att det enbart är ett parti som är emot nämligen Vänsterpartiet.

De som i stället inte vill vaccinera sig behöver inte tillträde till idrottsanläggningarna och där sprida smitta. Alla experter är ju ense om att vaccinering är den enda metoden som finns att få stopp på pandemin. Jag tror också om det funnits tveksamheter hos idrottsintresserade blir det ingen förändring mot idag för då får de stanna hemma, men några kommer säkert också att vaccineras. Jag fattar inte varför man inte går och beslutar om vaccinationspass. Det kan också vara bra på andra typer av arrangemang.

Så här skriver Omni om detta med vaccinationspass En majoritet av partierna i riksdagen är öppna för att se över hur så kallade vaccinpass skulle kunna införas i Sverige. Det visar en enkät som SVT gjort.
Exakt hur och i vilka sammanhang som vaccinpass skulle kunna användas är partierna oense om. Flera partier betonar att det är viktigt att det bygger på frivillighet.
– Det måste vara upp till varje enskild aktör som anordnar något att avgöra om det är något man vill ha och om man tror att det kommer vara bra för besökarna, säger Liberalernas sjukvårdspolitiska talesperson Lina Nordquist.
Vänsterpartiet är det enda partiet som säger skarpt nej.

4 kommentarer

  1. Sven

    Ja, man kan ju börja med att införa detta i moskéerna.
    Där behövs det mest.
    Och sen se hur det går att genomföra detta.

    Förutom det är det bättre att bara öppna upp då alla övriga riskgrupper är vaccinerade.
    Dock stoppar vaccin inte spridning som du verkar tro.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det har jag aldrig sagt men om du ändå smittas ger det gott skydd om allvarlig sjukdom. Men du smittar inte lika mycket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.