EU måste kräva att mobiltelefonerna ska uppdateras betydligt längre än 5 år som man nu tänker

Det är åt skogen att man inte har längre tider på uppgraderingar av telefoner. Jag har själv råkat ut för detta då det var slut med uppgraderingar bland annat för E-post. Nu ser jag att den tyska regeringen vill att man ska tillåta uppdateringar i 7 år och kravet är ställt på EU och jag hoppas verkligen att EU ställer upp på detta. Man kanske till och med borde höja gränsen ännu mer. Idag uppgraderas Iphone i 5år och Anroider i bara tre år. Man ska inte ha så korta tider som nu utan det kan inte heller vara riktigt för jag är inte säker på att man lyckas återvinna alla viktiga metaller.

Telefoner ska inte vara bara en slut och släng vara för telefonerna håller bra förutom detta med uppgraderingar. Det är också en diskriminering av äldre att man ska behöva köpa nya telefoner så ofta. Jag har också funderat över varför det är en pant på telefonerna. Jag hoppas verkligen Sverige går på en förlängd tid av uppgraderingar av mobiltelefoner. Det kan inte heller vara någon dyr åtgärd när man skickar den direkt till telefonerna.

Så här skriver Omni om detta.
Den tyska regeringen vill att EU ställer krav på telefontillverkare om att tillhandahålla säkerhetsuppdateringar av hårdvaran i minst sju års tid. Det rapporterar Engadget. Dessutom vill man att det ska finnas reservdelar till telefoner under lika lång tid från det att de lanserats. EU-kommissionen har tidigare lagt ett förslag på fem år.

Engadget konstaterar att Apple normalt sett tillhandahåller säkerhetsuppdateringar av sina Iphone-enheter i fem år, medan många Androidtillverkare upphör med uppdateringar efter tre år, ibland till och med kortare tid än så.

6 kommentarer

  1. Sven

    Det är självklart inte pga kostnader att skicka ut en uppdatering som företag slutar med det efter ett tag.
    Att du inte får en uppdatering betyder inte heller att din telefon inte är användbar.
    Även med uppdatering så är ditt batteri förmodligen kasst efter 5 år.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Batteri är bara att byta men min kunde jag inte använda att ta mailen i och det berodde på att den modell jag hade inte uppdaterades längre

  2. Fredrik

    Varför är det en diskriminering mot äldre bara? Är det inte en diskriminering mot alla?

    Sen, en sosse körde full och avgick från Sveriges Riksdag. Kritik tack.

    • Ulf Parde

      Ja, Fredrik, här är Lennart inte lika snabb på tangenterna som när ”återfallsförbrytaren” Edward Riedl, nyss gjorde en ringa hastighetsöverträdelse. Sägas ska dock, att även detta ”rattfylleri” var ringa – 0,25 prom. Åter en produkt av förbudssverige. De flesta länder har 0,5 (USA o England) 0,8. Ännu värre är det med den världsunika 0,2-lagen för (de flesta) fritidsbåtar när KBV för feta traktamenten ger sig på alla ombord (inklusive den som läst sjökortet el. hoppat i land med tampen). I politiken är här inget parti bra, men Rödgröna är allra värst medan Benjamin Dousa (tidigare hos Moderaterna, nu hos Timbro) i en tidningsartikel krävt ändring av lagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.