Sexköpslagen ska provas av EU domstolen då Frankrike infört en lag liknande den Svenska

Det är fler länder numera som har ett förbud mot att köpa sex. Frankrike har också infört en lag liknade den svenska. Nu ska den lagen prövas av Europadomstolen och det är sexförsäljare som har begärt att den ska prövas och Sverige har begärt att få vara med i den processen då vi vill har kvar förbudet att köpa sexuella tjänster.

Så beskriver Omni det.
Den franska sexköpslagen ska prövas av Europadomstolen, på begäran av sexsäljare.
Lagen är av svensk modell och nu har Sveriges regering begärt att få ge sig in i processen, för att ta strid för förbudet att köpa sexuella tjänster, rapporterar SR Ekot.

– Vi var ju först i världen med att införa den här typen av lagstiftning och vi betraktar det som ett effektivt medel att stoppa människohandel och sexuell exploatering, säger justitieminister Morgan Johansson (S).

Domstolen ska pröva om lagen bryter mot Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna. Enligt de personer som drivit på för en rättsprocess har lagen lett till att prostituerade löper större risk att utsättas för våld av sexköpare och att kriminaliseringen strider mot rätten till privatliv. Slut citat Omni

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna (där cirka 50 länder är med), ska inte sammanblandas med EU-domstolen. Men annars är målet intressant. Amnesty International (inte svenska delen) är emot kriminalisering. ”lagen lett till att prostituerade löper större risk att utsättas för våld av sexköpare”, har hänt även i Sverige – t. ex. i fallet med flyktingen som fick 840 000 kr i skadestånd sedan de ”visa” domarna i HD sänkt åldern. Detta går att få ihop om man läser flera olika tidningar (bl. a. Aftonbladet 6/9). Svenska kvinnors sexköp av unga utlänningar med lite pengar är i praktiken inte kriminaliserat i Sverige. Likhet inför lagen? Den allmänna efterfrågan (vid polisrazzior och lst-undersökningar i norr f å.) visar att lagen inte har den folkliga förankring, som etablissemanget vill göra gällande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.