Viktigaste frågan för oss är att ta på oss ledartröjan när det gäller klimatfrågan

Jag tror att Göran Pärsson har helt rätt när han säger att den viktigaste frågan för oss Socialdemokrater är att ta på sig ledartröjan i klimatfrågan. Det går ju inte att fortsätta ta död på jordklotet utan det gäller att förändra nu och även arbeta av miljöskydden. Jag tror att det finns mycket teknik som går att använda och det ser vi bara på förändringen av bilparken till elbilar som är i full gång. Då gäller det även att se till att infrastrukturen av laddare finns och tillverkning av batterier. Om världen hakar på och investerar i bättre miljö är jag helt övertygad om att det kommer att skapa fler nya jobb än det försvinner från den gamla tekniken. Plasten är nog en av de viktigare innan den har förstört alla vatten för haven är svåra att rena.

Så här har Omni skrivit om vad Göra Persson sa på ett digitalt lunchseminarium.
Den viktigaste uppgiften för nästa S-ledare blir att ta initiativet i klimatfrågan. Det säger förre S-statsministern Göran Persson under ett digitalt lunchseminarium som arrangerats av den socialdemokratiska tankesmedjan Tiden.

Persson gör bedömningen att den politiska debatten under de närmaste åren ”kommer att handla om klimatfrågor”.
– Få uppgifter är så socialdemokratiska som just klimatfrågan. Det handlar om samhällsbygge, om pågående reformer där alla måste engageras. Det här har Socialdemokraterna varit mycket bra på, men i klimatfrågan har vi tappat initiativet, säger han. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.