Helt obegripligt är bedömningen att Britney Spears förmyndarskap har så stort nyhetsvärde som det fått

Nog måste det under ett par månader ha varit en kraftig nyhetstorka i media koncentrationen runt Stockholm. Jag tänker främst på är Britney Spears och hennes konflikt med sin far som sedan 2008 varit hennes förmyndare som nu en domstol upphävt. Det har inte varit så lätt att under den här tiden få reda på varför fadern omyndigförklarade henne för det måste väl vara det som skedde. Förmyndarskapet har kränkande för henne alldeles självklart
då oro för hennes psykiska hälsa och drogproblem fick en amerikansk domstol att omyndighetsförklara henne. Hon har i rätten sagt att hon tvingades att använda preventivmedel och inte kunde skaffa barn. Det är klart att hon varit i en tvångströja men hur många har inte varit det även i Sverige men hon måste i alla fall ha haft hur gott om pengar som helst som kanske hennes far även farit väl av men det blir nog en senare fråga.

Men har detta varit så fruktansvärt stort allmänintresse även i Sverige så bland annat TV 4 tyckt det var det viktigaste som funnits för dem. De har i alla fall inte mycket bevakning av det som händer i Sverige förutom om det är några grövre brott eller där kriminella gäng tar dör på varandra. Det finns oerhört mycket positivt som händer i vårt avlånga land som är bra för hela Sverige och även för övriga världen till exempel de enormt stora satsningar som görs i norra delarna av inom gruvindustrin och även det som rör den stora omställningen som sker på övergången till eldrift. När det gäller att en far har kontrollen över sin dotter finns det säkert 1000 tals fall i Sverige som är hedersreleraterat liksom hur vissa män som den senast som mördade sin fru som de tillsammans hade nio barn. Det har och finns många kvinnor som anmält saker där män hotar och slagit sin kvinna som borde ha kunnat fått uppleva en ordentlig granskning av media. I vilket fall som helst måste en del media upplevt en ordentlig nyhetstorka då man använt så mycket utrymme på Britney Spears och hennes far.

En kommentar

  1. Sven

    Media och journalister i Sverige är med några få undantag urusla.
    Stryp alla skattemedel som går åt till att finansiera detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.