Många har dött av pandemin och fler kommer att dö och det gäller att folk får och ska vaccinera sig

Det är stora dödstal i världen på grund av covid. Nu är det väl lite oklart hur många länder redovisat dödstalen som Ryssland och Kina. Ryssland har många dödsfall nu. I natt har det skett en kort redovisning i text Tv. I vilket fall som helst finns det fortfarande risk att man kan smittas och många äldre smittas nu trots att man är dubbel vaccinerad. Många länder även Sverige har öppnat upp stort men som egentligen gäller för de som fått två sprutor. I Sverige finns regioner som kräver nya lagar som tvingar folk att vaccinera sig. Men det kan aldrig behövas nya lagar för att tvinga folk att vaccinera sig utan det måste vara en sak för arbetsgivaren att fatta beslut om och det finns inget hinder i lagar.

Så här skriver text tv om dödstalen
Över 700 000 dödsfall i USA kopplas
till covid-19, enligt universitetet Johns Hopkins sammanställning. Det är en ökning med 100 000 på tre och en halv månad, rapporterar AP.

USA är det land med flest covid
dödsfall i världen, före Brasilien med
knappt 600 000 och Indien med knappt 400 000 dödsfall.

Totalt har över 43 miljoner fall av smitta konstaterats i landet. Omkring
70 miljoner amerikaner är fortfarande
ovaccinerade trots att det gått ett
halvår sedan vaccineringen startade.
Slut citat Svt text.

Det finns väl en misstanke om att pandemin kommer att fortsätta länge då det går trögt med vaccinering i många länder. I Afrika är det många länder som har stora problem med de vacciner som kräver minus 70 grader. I Sverige vaccinerar man nu riskgrupper och äldre med en tredje spruta då skyddet minskat kraftig efter runt 7 månader. Jag som är 75 hoppas att man fortsätter med en tredje spruta för 65 år och äldre. Det härja också andra saker som gör att man bör vaccinera folk nämligen detta men den årliga influensan som börjat härja tidigt i år men som sköra och gamla också kan bör vaccinera sig för att slippa bli sjuk och även där finns det risk för att många kan dö. I Sverige och framför allt i Stockholm är det många som inte vaccinerat sig. Det verkar som man tror att man är odödliga och att inte vaccinera sig innebär att de lättare kan bli sjuka och smitta andra. I USA är det många som inte vaccinerat sig av religösa orsaker vilket vi har svårt att förstå.

3 kommentarer

  1. Sven

    Låt riskgrupperna få sin 3,4,5,6,7… dos.
    Gör det tillgänglit för övriga som vill.
    Men tittar du på siffrorna på barn och yngre så är det uppenbart att dom ej behöver något vaccin.
    Det finns ej heller några långtidsstudier, såklart, om hur tex barn påverkas av att få detta 2 ggr om året.
    Och som sagt helt utan behov för den gruppen.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tror det är den medicinska kunskapen som ska avgöra vilka som ska ha vaccin. Det är är ingen lek utan det gäller liv eller död

  2. Lennart Holmlund

    Tänk på att det är 5 miljoner kanske mer som dött i samband med covidsmitta. Det är inte slut ännu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.