Bolsonaro är under hård press

Det är ett styre i Brasilien som liknar hur högern i USA agerade. Det finns ingen demokrati och inget rättsystem som ser över vad presidenten sysslar med och till och med sägs att han begått brott som han borde straffas för. Nu pågår det på många platser i Brasilien demonstrationer och just krav på att Bolsonaro ställs inför riksrätt. Oppositionen har nog all fog för sina synpunkter på hur man skött pandemin. Miljöpolitiken är man också missnöjd med och att han tillåter skövling av regnskogen i Amazonas

Så här beskriver Omni det som nu händer i Brasilien
Socialdemokraten Ciro Gomes var en av många i Brasilien som under lördagen gav sig ut på gatorna för demonstrationer med krav på att president Bolsonaro ställs inför riksrätt.
– Att kräva ett riksrättsåtal och fängelse för den brottsling som styr oss är helt nödvändigt så att vi återigen kan diskutera det som är viktigt, säger han enligt TT.

Demonstranterna är främst kritiska mot hur pandemin hanterats. Fler än 100 motioner om att presidenten bör ställas inför riksrätt har skickats in till ett av parlamentets underhus, men dessa har lämnats utan åtgärd av underhusets regeringsallierade talman.

Många brasilianska medborgare har under lördagen gett sig ut på gatorna i flera städer för att kräva att president Jair Bolsonaros ställs in för riksrätt. Det rapporterar AFP, som skriver att protesterna backas upp av flera grupper på vänsterkanten samt av fackförbund.
Demonstranterna är bland annat kritiska mot hanteringen av coronapandemin som krävt nära 600 000 liv i Brasilien.
Hanteringen har lett till krav om att Bolsonaro ställs inför riksrätt och landets högsta domstol har beordrat flera utredningar gällande Bolsonaro och presidentens medarbetare. De anklagas bland annat för att ha spridit falsk information. Slut citat omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.