Fruktansvärd olycka där Vilks och två poliser dog och man tror att det punkteringsfria däcket kan ha exploderat

Nu håller man på att utreda hur den mycket tunga polisbilen kunde komma över mitträcket och krocka med lastbilen där alla tre förolyckades i olyckan där Lars Vilks var en av tre som dog. Jag tror man håller på att lämna teorin om ett attentat. Det märkliga är att grupper av muslimer blev så upprörda av en teckning. Visst har hotet kommit från extrema grupper eller terrorgrupper men att teckningen skulle missleda muslimer har jag svårt att se. Men åter till olyckan där bilen visst framfördes i hög fart och att det punkteringsfria däcket exploderade. Man måste ju tro att däcket i alla fall kan explodera. I vilket fall som helst är det mycket tragiskt att en person som haft säkerhetsbevakning ändå ska förolyckas i en säkerhetsbil som är konstruerad för att skydda mycket bra.

Så skriver Omni
Det verkar som att det är ”den största av otur” som orsakade dödsolyckan utanför Markaryd där konstnären Lars Vilks och två poliser miste livet. Det säger Lars Vilks tidigare livvakt till SVT Nyheter.
Om det är så att ett av den tunga bilens punkteringsfria däck exploderat, något som polisen just nu tittar på, finns det ingen förare som kan ”häva det”, säger den tidigare livvakten. Att de avlidna poliserna, som livvakten känner, skulle ha gjort något misstänkt ser han som otroligt.
– De är mycket kompetenta och rutinerade. Det är inga nybörjare och har en extremt bra utbildning. Slut citat

2 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Kanske inte så bra med punkteringsfria däck på en personbil som tydligen var över 3,5 ton.
    Framförallt inte i kombination med vad som enligt vissa vittnen varit mkt hög fart (långt över 120).

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Den måste ju ha skottsäkra däck och vara skottsäker och då blir den självklart tung men den måste även gå att att köra ifrån de flesta med

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.