Sverigedemokrater i Skurup i Skåne spricker och troligen spricker även styret i kommunen

Intressant utveckling i politiken i skånska Skurup. Det intressanta är att Sverigedemokraterna har spruckit och flera ledamöter tänker lämna Sverigedemokraterna och starta ett nytt parti. Det här kan leda till att dessa som blir politiska vildar går ihop med med S,V och L och tar över styret. Så här beskriver SVT det som hänt.

Ett maktskifte är att vänta i Skurups kommun efter att en djup spricka uppstått inom den lokala SD-organisationen. Nu väntas en majoritet av de invalda SD-ledamöterna ställa sig bakom den socialdemokratiskt ledda oppositionen.
– Det finns en bred majoritet i vår fullmäktigegrupp som kommer att ansluta sig till mig och övergången till det andra styret, säger den nyligen uteslutne sverigedemokraten Jörgen Lidfeldt. Slut citat Svt. Den uteslutne Jörgen Lidfeldt säger också att han inte vet varför han är utesluten. Han har riktat mycket skarp kritik mot den tidigare gruppledaren som han tycker beter sig som en diktatorer. Röstar avhopparna med den oppositionspartierna om budget blir det ett nytt styre. Intressant är också att Liberalerna i Skurup har inte ingått i den lokala regeringen som letts av moderaterna.

Så här skriver Omni om detta
Flera SD-ledamöter i skånska Skurup har lämnat in en ansökan om att starta ett helt nytt parti. Detta enligt Sydsvenskan som beskriver händelseutvecklingen i kommunen som en ”plötslig kupp”.
Redan under måndagen rapporterades att S, V och L har planer på att ta över styret med hjälp av tidigare SD-politiker som blivit politiska vildar. Den tidigare SD-politikern Jörgen Lidfeldt vill inte avslöja det nya partiets namn förrän ansökan gått igenom.
Representanter för de som nu vill få till ett maktskifte höll pressträff under tisdagen. De vill pröva om det finns stöd för en ny majoritet i kommunen.
Nuvarande kommunstyrelseordförande Johan Bolinder (M) är överraskad över vad som håller på att ske.
– Det är en minst sagt anmärkningsvärd skara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.