De som inte vaccinerar sig är en belastning för skattebetalarna

De som inte vaccinerar sig blir en stor belastning för oss skattebetalare. Så blir det för det är en stor majoritet hela 74% av de som ligger på IVA som inte är vaccinerade. De utsätter därmed personal på sjukhusen att bli smittade och även vänner och bekanta. Jag tycker att de som inte vaccinerar sig är en allmän hälsorisk för alla. Det är bra att man på fler och fler platser även där de inte är rekommenderade som inför vaccinationsbevis innan de släpps in. Jag var i går inbjuden av Raja Thorén att vara med på invigningsfesten och förutom det var en fin anläggning så krävde man vaccinationsbevis. Bra tycker jag och det borde införas på många fler stället. De som inte tagit sprutorna ska sitta kvar hemma och inte riskera att smitta andra. Jag fattar inte hur folk tänker som med flit riskerar att smitta andra.

Så här skriver SVT text
Antalet inläggningar på intensivvårdsavdelningar för covid-19 ökar, och en klar majoritet är ovaccinerade. Det skriver Expressen med hänvisning till Folkhälsomyndighetens veckorapport.

Förra veckan lades minst 27 personer
in på iva, att jämföra med i snitt 22 de föregående tre veckorna. 20 av dem,
eller 74 procent, var ovaccinerade.
De ovaccinerade ivapatienterna är i snitt yngre; 56 år, jämfört med 71 år för de vaccinerade. 48 personer vårdas nu på iva, en uppgång på 21% på en vecka. Slut citat text Tv

2 kommentarer

  1. Dage Åberg

    Den här kommentaren handlar inte om vad du skriver idag. Utan om idrott och medier. Som du brukar intressera dig för
    Först om en idiot i svenska landslaget i innebandy som uttalade sig förklenande om om finska landslaget och Finland i synnerhet. Han fick uttala sig oemotsagt i svts sändning. På ett skandalöst sätt.
    Sedan en dålig rubrik i vi idag. Något snille i Björklövens juniorlag uttalade sig i en rubrik i VK i dag förklenande om konkurrenterna i Skellefteå AIK som man nyligen besegrat.
    Du brukar formulera dig om idrott och fair play.
    Det vore befriande om du tog avstånd från galenskapen.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det är jag redan gjort. Den om Björklövaren har jag inte läst med den som sa detta om Finland och Finländarna är ju illa och dessutom att Aftonbladet skrev om det. De är ju ansvarig utgivare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.