EU Kommisionen är på rätt väg när man föreslår höga böter men även fängelse för miljöbrott

Intressant agerande från EU Kommissionen. Nu tror jag att man är på rätt väg nämligen att man tycker att straffen för miljöbrott är alldeles för låga. Vad man tittar på är att straffet ska höga böter, men inte nog med det att straffet ska till och med kunna vara fängelse. Jag tror att det är helt rätt och ska ta ett område som jag jobbade inom nämligen arbetarskydd och asbets.Det fanns förut föreskrifter om hur asbests skulle hanteras men det var ingen som jobbade enligt föreskrifterna. Så ändrade man reglerna på dessa och det blev straffbart om man inte följde reglerna och minns jag rätt så blev det även en nyhantering men anmälningsplikt. Då blev det andra bullar både på gubbarna och företagen. Det syntes hur klart som helst att när det blev en brottslig handling blev det mycket bättre. Därför tror jag på straff även för miljöbrott men straffen ska vara så hårda att det inte lönar sig att fuska. Äntligen ett bra förslag från EU kommissionen

Så här beskriver Omni EUs förslag.
För Miljöbrott ska kunna straffas med höga böter eller till och med fängelse, anser EU-kommissionen.
Ett nytt förslag från kommissionen syftar bland annat till att komma åt olaglig timmerhandel, utsläpp av kemikalier, skador på vattentillgångar och medvetna utsläpp av invasiva arter, rapporterar Europaportalen.
Företag som begår miljöbrott ska kunna tvingas böta upp till fem procent av sin globala omsättning, enligt förslaget.
– Om ett miljöbrott orsakar dödsfall eller allvarlig skada föreslår vi fängelsestraff på upp till tio år, säger EU:s miljökommissionär Virginijus Sinkevičius.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.