Kanadensisk professor tror att USA är en högerdiktaturer redan 2030

Det mesta i media handlar nästan bara om pandemin. Det ny viruset smittar med full kraft. Därför ska jag inte i dag ta upp frågan mer än att folk bör vaccinera sig. Vad som också är intressant är att militären tar över styret i flera länder och det blir militärdiktaturer. Demokratiin är på allvar hotad i många länder och det är hotad även i USA. Trump är ju en av orsakerna till detta med sina lögner och tyvärr verkar han i stort stöd bland republikanerna för att stötta demokratin. Vi såg hur de agerande när de ställde upp och anföll Kapitolium när det skulle ske att Biden som nyvald president skulle installeras. Trump han fortsätter sina attacker på demokratin genom aktiviteter som stöder Obam i Ungern.

Det finns de som redan räds vad som händer i USA och tror att USA kan vara en högerdiktaturer redan inom 8 år nämligen 2030. Jag tror när man ser vad som händer i USA så är det mycket troligt. Jag tror att Trump och hans ständiga lögner är det som ger grogrunden för detta. Folk har inte mer att tänka med i USA då man tror på honom. Nu är han undersökning om skattefusk med sin bolag och fälls han kommer han med sina lögner att mobilisera folket mot domstolen.

Här finns en artikel om hur USA kan se ut om 8 år
USA kan ha förvandlats till en högerdiktatur år 2030, varnar den kanadensiske professorn Thomas Homer-Dixon för i tidningen The Globe and Mail. Homer-Dixon, professor i statsvetenskap, har över 40 års konfliktforskning i ryggen.
”År 2014 tycktes idén om att Donald Trump skulle bli president absurd för nästan alla. Men i dag lever vi i en värld där det absurda ofta blir verklighet och det horribla blir vardagligt”, skriver han.
Han riktar ett varningens finger till sina landsmän, och skriver att Kanada fokuserat så ensidigt på bland annat covid-19 och klimatkrisen att de inte har beredskap för den amerikanska demokratins ”sannolika sönderfall” och de ”oräkneliga politiska och ekonomiska risker” landet skulle stå inför om Trump blev återvald.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.